Flow by Allegro Audio Gedeon
szeptember 15, 2020 By gedeon Off

A magyar Flow by Allegro Audio

A Rega, Franco Serblin, Chario és az Allegro Audio neve ismerős? Ezen miliőből ered a Flow by Allegro Audio magyar márka és integrált erősítő széria, amely három példánnyal indítja útjára a koncepciót. A kisebbik modell már nálam van tesztelésen pár napja és előzetesként azt tudom ígérni, hogy valami gyönyörű van készülőben!

Flow by Allegro Audio Gedeon

Az Allegro Audio alapítója, Teleki Béla 20 éves pályafutása és tapasztalata testesül meg a Flow termékcsaládban, amely minden pontján a zene iránti szeretetet és annak finomságát sugallja. A dió előlap hullámzó megjelenése Csíkszentmihályi Mihály pszichológus által jellemzett “áramlás” érzésre utal, amely a zenehallgatásnál is tapasztalható. Ez a flow-élmény az az állapot, amikor az elme tökéletesen elmerül az adott tevékenységben, miközben pozitív érzésekkel tölt fel bennünket. Ezt a célt szolgálja a Flow is, amely az első esti hallgatásnál személyesen meg is győzött, de erről majd részletesebben a dedikált tesztben.

Flow by Allegro Audio Gedeon

A termékcsalád jelenleg három integrált erősítőt tartogat számunka, ami Flow One, Flow Two és Flow Three névre hallgat. Ez utóbbi a legkisebb, ami nálam van tesztelésen, de a Flow One volt az Allegro Audio látogatásaimnál a főszereplő elektronika minden alkalommal, mint például a Chario beszámolónál.

flow by allegro audio gedeon erősítő

“A FLOW One AB osztályú, duál-mono elrendezésű, félvezetős szabályozású sztereó integrált erősítő. Megfelelő energiaellátásáról 2 db 400 VA teljesítményű toroid transzformátor gondoskodik. Teljesítménye 8Ω-on 80 Watt, 4 Ω-on 140 Watt csatornánként. Teljesítmény felvétele 400 Watt. A félvezetős technológia adta sávszélesség, tranziens átvitel, a sebesség, dinamika és zajmentes háttér biztosítja a megfelelő hangminőséget, a részletgazdagságot, és lehetővé teszi a különféle eredetű torzításoktól mentes hangzás létrejöttét. A kiváló fázis,- tűrés,- és sebességjellemzőkkel rendelkező, szigorúan ellenőrzött, és válogatott ellenállások, kondenzátorok, a párba válogatott Mosfet tranzisztorok, és egyéb alkotóelemek beépítése, az áramköri lapokhoz forrasztása is finom érzékenységű kézimunkával történik.”

Flow by Allegro Audio Gedeon

A fejlesztési precizitás és gyártási minőség az egy dolog, de a Flow by Allegro Audio erősítők többszöri, műszeres teszteléseken esnek át, alkatrészenként, hogy azok pontosan az elvárt kvalitást nyújtsák. Ezt követően a gondossággal készült termékeket több napig tartó, végső hangzás-teszten hagyják jóvá. Az építési minőség szerintem képekről is jól érzékelhető, és kifejezetten tetszik, hogy ez ízig vérig magyar termék!

A Flow Three erősítő teszt pár hét múlva érkezik videó és cikk formájában a GedeonAudio felületeken.

Bővebben a márkáról és termékekről – http://flowbyallegro.hu/

Meghallgatás – https://www.allegroaudio.hu/