Arcam Radia gedeonaudio erősítő streamer
május 23, 2024 By Gedeon Audio Off

Bővül az Arcam Radia széria!

Nem kispályás vasakkal bővül hamarosan az Arcam új Radia családja. Két megtermett erősítő és egy hálózati zenelejátszó is érkezik, a már meglévő modellek fölé. Mindegyikük kapott nagy kijelzőt és számos izgalmas fejlesztést. Az első szállítmányra még kicsit várni kell, addig is vess egy pillantást a funkciókra és eddig közzétett képekre!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kuponArcam SA35: Az Arcam SA30 igazi utódja

Amikor kijött a Radia széria, egyesek joggal hiányolták, hogy kimaradt belőle egy olyan komplex tudású alternatíva, mint amilyen az Arcam SA30 volt. Utóbbit főleg az eARC kompatibilis HDMI bemenet és Dirac szobakorrekció tette csábítóvá és épp ez az, amit a Radia SA35 megőrzött. Papíradatok szerint a teljesítménye nem változott (2 x 120 W 8 ohmon), de ennek szíve már egy 5. generációs G osztályú erősítő, melynek a korábbi kiadáshoz képest frissítették bizonyos alkatrészeit. Nem mellesleg megkapta az új, fiatalos Radia arculatot, kiegészítve egy színes, magas felbontású, 6,5” képátlójú előlapi kijelzővel. Utóbbi a lejátszott zenék információit jeleníti meg, albumborítóval együtt. A müncheni HIGH END kiállításon kapott infók alapján 3 500 eurós árcédulára érdemes számítani.

Arcam radia SA35 erősítő gedeonaudio

Arcam SA45: Az A49 utódja

Az Arcam egy ideje inkább karcsúbb arculatú erősítőket készít, de pár éve még masszívabb opciókat is kínált a teljesítmény megszállottjainak. Ilyen fenevad volt az Arcam A49 is, melynek készülékháza inkább az AVR kategóriát idézte. A gyártó közleménye alapján ennek utódja lesz a Radia SA45, mely ugyancsak testes kialakítást kapott. A megnövelt méretért cserébe még nagyobb kijelzőt (8,8”), több teljesítményt (2 x 180 W 8 Ohmon) és szimmetrikus jelutat tartalmaz. Utóbbi által XLR bemenet is került rá. Kereskedelmi ára 5 000 euró körül lesz.

Arcam Radia SA45 erosítő gedeonaudio

Az Arcam SA35 és Arcam SA45 közös adottsága, hogy hálózati zenelejátszót is tartalmaznak. Közvetlen lejátszás USB-s adathordozóról, valamint Chromecast, AirPlay, Spotify Connect és TIDAL Connect klienseket is támogatják. Hozzá kell tenni, hogy mindkét készülékbe építettek MM/MC kompatibilis phono modult és kettős SUB kimenetet. Állítólag piacra kerülésük után nem sokkal megkapják majd a Roon tanúsítványát is. Vezérlésre hagyományos infravörös távvezérlő, Arcam Radia mobil alkalmazás vagy az online szolgáltatók natív felülete nyújt lehetőséget.

Arcam Radia SA35 SA45 gedeonaudio erősítő

Arcam ST25 hálózati zenelejátszó

Az Arcam ST25 azoknak készült, akik az Arcam ST5-től még jobb funkcionalitású és hangminőségű streamert szeretnének hifi rendszerükbe. A meghatározó Radia formaterv és árazás alapján sejthető, hogy e forráseszköz főleg az Arcam A25 mellé ideális párosítás. Állítólag nagy hangsúlyt fektettek a zajszint csökkentésére, amire lineáris tápegységet és hatrétegű digitális áramkört alkalmaztak. Utóbbi egy földelőréteget is kapott, ami ugyancsak az interferenciák minimumra szorítását szolgálja. A streamer ára várhatóan 1 800 euró lesz.

Arcam Radia ST25 streamer gedeonaudio

Az új Arcam Radia SA35, SA45 és ST25 érkezéséről még nincsenek pontos infók azon kívül, hogy 2024 őszére tervezik őket forgalomba hozni. Ha szeretnél tudni az eszközök beérkezéséről, akkor kövesd be a YouTube csatornám, a jelenlegi Radia modelleket pedig előzetes bejelentkezést követően ki tudod próbálni a Studioban!

gedeonaudio youtube követés