Hegel H600 erősítő Gedeon Audio
augusztus 4, 2023 By Gedeon Audio Off

’Erőmű’ sztereó erősítőt jelentett be a Hegel

H600 néven jön a norvégok új referencia integrált sztereó erősítője. Szinte egy monoblokk alapú rendszer tudását hozza, de helytakarékosabb és modern streaming funkciókat is nyújt.

Hegel H600 erősítő Gedeon Audio

A Hegel H600 erősítő az öt éve debütált H590 utódja. Debütálásakor új kategóriát teremtett a gyártó kínálatában, ugyanis kockázatos vállalkozásnak tűnt high end erősítőt és internetes szolgáltatásokat egyetlen házba tömöríteni. Azonban a vásárlók és szakértők rendkívül pozitív visszajelzéseket adtak róla, így végül jó döntésnek bizonyult. A Hegel közleménye szerint egy hároméves fejlesztési projekt után jött el az idő, hogy lerántsák a leplet a kívül-belül frissített kiadásról. De miben lett jobb?

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Hegel H600 erősítő Gedeon Audio

 

A készülékházat alaposan átgondolták, kicserélték a DAC részt és az erősítő modulon is változtattak. „Kicsit” a teljesítményt is megnövelték, így a H600 már 303 W teljesítményt nyújt 8 ohmon. Szinte bármilyen hangfal illeszthető hozzá, még a legnehezebben hajtható dobozokat is magabiztosan hajtja a cég leírása alapján. Kettős mono kivitel, ami azt jelenti, hogy készülék háza két egycsatornás erősítőt alkalmaz. Előerősítője a gyártó P30A referencia modelljének szintvezérlőjét örökölte. Az elektronikus áramkör teljes egészét házon belül tervezték, az alkatrészeken sehol nem spóroltak. Az acéllemezzel leárnyékolt DAC különálló tápegységről üzemel, bármilyen újra-mintavételezés vagy felskálázás nélkül.

Hegel H600 erősítő Gedeon Audio

Ami a hálózati funkciókat illeti: UPnP közvetítés, Spotify Connect és TIDAL Connect, továbbá AirPlay 2 kliensek közül lehet válogatni. Nem tudni még, hogy pontosan mikor, de Roon Ready tanúsítvány is várható. A fejlesztők személyre szabható felhasználói élményt kívántak elérni, aminek eredménye, hogy az USB kivételével minden digitális bemenet jelérzékelős. Ha a csatlakoztatott készülékek közül valamelyik jelet küld, akkor az erősítő felébred és az adott bemenetre kapcsol. Beprogramozható, hogy hagyományos TV távvezérlőkkel is lehessen irányítani. A legtöbb bemenet rögzített jelűre is kapcsolható, ami praktikus részlet például házimozi processzor vagy multiroom eszköz esetén. Az internetes szolgáltatások idővel bővülhetnek és még korszerűbbé válhatnak, automatikusan telepített frissítések segítségével.

Hegel H600 erősítő Gedeon Audio

A Hegel H600 idén szeptemberben kerül forgalomba. Addig is, ha nyitott vagy a márka felé, javaslom, hogy nézz körül a shopban, most több modell is akciós áron rendelhető! Előzetes bejelentkezést követően saját füleddel, a Stúdióban is kipróbálhatod a tudásukat!