Kanto YU6 hangfal teszt gedeonaudio
április 23, 2020 By Gedeon Audio Off

Kanto YU6 Aktív hangfal teszt – Böszme kis cucc!

Az aktív sztereó szetteknek számtalan előnye van, pláne a felgyorsult világban, ahol sokan a praktikusságot és rugalmas funkcionalitást keresik. Az átlag zenekedvelő csak egy könnyen használható és dögös hangot szeretne, de a HiFi rendszerek változó elemei félelmetesek lehetnek sokak számára. Ennél jóval egyszerűbb megoldás az, amit a Kanto YU szériája képvisel!

A Kanto YU6 volt az első példány, amit hallottam a gyártótól. Nagyjából két hetet töltöttem vele, ami a standard átfutási idő nálam, ha terméket kapok tesztelésre. Kezdjük viszont az alapoknál, hogy mit is jelent az “aktív” szó.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Egy aktív hangsugárzó lényege, hogy bele van építve minden szükséges elektronika, tehát nem kell külön erősítőt vennünk, se bluetooth adaptert, DAC-ot, phono előerősítőt. Minden említett funkció be van építve a Kanto YU6 bal oldali hangfalába. Egy passzív sugárzó ezzel szemben nem tartalmaz semmit, csak a hangváltót, hangszórókat és a kellő kábelezést, meg persze a szükséges konstrukcióbéli elemeket, amitől jól szól az adott sugárzó. Ez persze azt jelenti, hogy kell hozzá vennünk erősítőt és minden mást, amit fent soroltam.

Kanto YU6

A Kanto YU sorozat azoknak ideális, akik nem terveznek beleugrani a hifi világába úgy, hogy különálló komponenseket vásárolnak, tesztelgetnek és cserélnek le a jövőben. Itt minden szükségeset megkapunk, de még egy kicsivel többet is.

A két darab digitális optikai bemenetek egyikére a TV-t is ráköthetjük, így minden film és játék a hangfalakon keresztül szólhat. A másik szabadon felhasználható mondjuk egy CD lejátszó megszólaltatására. Továbbá egy kapcsolható analóg RCA aljzat is rendelkezésünkre áll, amely Phono és vonalszintű között váltható, tehát lemezjátszós igényekre is alkalmas. USB-A aljzat eszközök töltését teszi lehetővé és a dögösebb hangot keresőknek egy aktív mélysugárzó is köthető a Kanto YU6-ra.

Ha ez mind nem lenne elég, akkor Bluetooth 4.0 vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is küldhetünk rá zenéket és még egy 3.5 mm jack aljzaton is fogadja az igényeket, amelyhez a kábelt tartozékként kapjuk a dobozban. Optikai kábel nem jár hozzá sajnos, így ezt külön kell beszerezni minden esetben. A távvezérlő extra rugalmasságot nyújt, aminek a megjelenése meglehetősen egyszerű, de a feladatokat elvégzi. Található egy egyszerű EQ szabályzás rajta, amely mély és magas szekció finomhangolásában segít, ha az adott pozíció és akusztika igényli azt. Ezek egy gombnyomásra visszaállíthatóak nulla állásba, ha meggondoljuk magunkat a színezés terén.

Bővebben a videóban: