Rega io erősítő teszt Gedeon
szeptember 29, 2020 By gedeon Off

Rega io erősítő teszt – belépő az angol hangzásba!

A Rega Brio kifejezetten sok szerepet kapott hónapokon keresztül a teszteléseknél, mert az egyik referencia erősítőm volt az árfekvésben. A kifogástalan hangnak egy problémája van, hogy a szűkösebb büdzsével rendelkezőknek kiesik a képből, hiszen 280 000 ft körül kapható. Erre a problémára egy válasz a Brio névleges lefelezése, ami Rega io lett, ráadásul jóval barátibb áron.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Rega io erősítő teszt Gedeon

A Rega io erősítő a díjnyertes Brio-ban található végfok és phono előerősítőt kapta meg, hasonló kompakt méretben, de immáron kicsivel szögletesebb stílusban. A Class A/B konstrukció 30 watt (8 ohm) kimenő teljesítményt ígér, Sanken tranzisztorokkal és lineáris tápellátással. A teljes méretéhez képest egész nagy toroid trafó kapott helyet elöl, ami a 2.9 kg össz súlyát meg is alapozza.

Rega io erősítő

Bemeneteknél kicsit szűkös lett a végeredmény, mivel két vonalszintű RCA és egy phono lehetőségünk van, de az is biztos, hogy a mai világban ez bőven elég egy átlag felhasználónak. A phono adott a lemezjátszónak, egy mehet a streamernek, ami akár kezeli a TV hangját is, és akkor még mindig van egy szabad bemenetünk.

Rega io erősítő teszt Gedeon

A távvezérlő újratervezése mindenképpen egy piros pont, mert a Brio-hoz gyártott design fölött már elszaladt az idő, de persze ez csak megjelenés és azon túl tökéletesen teszi a dolgát. A Rega io megjelenése igényes, minimalista és egy picit a brutalista épületekre emlékeztet. A tokozás nagy része fém, alumínium, de az elöl látható elemek műanyagból készültek, amit kocogtatáskor érezni csak. A kezelőszervek körüli magasfényű felület pedig egy kis extra vizuális örömöt ad hosszútávon.

Rega io erősítő teszt Gedeon

A tesztelés főként a Rega Planar 3 + Elys 2 és Fyne Audio F500 társaságában történt.

A Rega io hangminőségre, karakterre kicsit hasonló csak, mint a Brio. Erős, izmos hangja van, kifejezetten kerek mélyekkel. Nem akarja elfinomkodni, túlfeszíteni az alsó frekvenciákat, inkább az öblös és lüktető érzetet adja minden zenénél. A közép szekció hasonló testet kap, de mélyebb tónussal. Nem színezi szét és húzza fel, tehát a semlegesség érzetét kapjuk végig, de egy nagyon enyhe melegséggel. Mivel a magasak több fűszert és kiegészítést kapnak, pláne a Fyne Audio F500 párosításnál, így a teljes hangkép enyhén kontrasztosnak nevezhető.

Rega io erősítő teszt Gedeon

Cineknél érezni, hogy a legfelső frekvenciák több figyelmet kapnak, mint amihez szoktam. Nyitott és magas prezentációval jelenik meg majdnem minden zene, ami párosítás szempontjából egy fontos faktor lehet, ha valaki nagyon specifikus végeredményt keres. Melegebb, füstösebb hangú hangfalaknál jó ellensúly lehet ez a képesség, de a titán F500 esetén sem volt rossz, sőt. A csilingelő, fényes előadásmód érdekes élményt ad a testes, öblös mély és közép szekcióval keveredve, talán ezért is olyan izgalmas a Rega io hangja.

Rega io erősítő teszt Gedeon

A Rega io erősítő egy jó társ lehet azok számára, akik több komponensből szeretnének egy tudatosabb szettet összerakni. Az ilyen termékek nem évülnek el, nincs olyan funkciójuk, ami az évek során hasznavehetetlenné válik. Ez egy szerepet vállal csak, de azt tisztességesen!

Rendelés – Rega io erősítő – GedeonStudio

Forgalmazó – https://www.allegroaudio.hu/