GEDEON STUDIO Szelekció

A ‘Gedeon’ YouTube csatorna és ‘GedeonAudio.hu’ hosszútávú, független működése érdekében egy dedikált webshop és Studio segíti a további tartalmak létrehozását, illetve a felületek fennmaradását. Csak tesztelt és kedvelt termékek kerülnek a kínálatba, tehát minden tétel egy személyes tapasztalást követően kerül kiválasztásra. A nemzetközi ‘mindent árulok’ business modell hibája, hogy képtelenség a szortiment összes eszközét megismerni, innentől fogva már a tanácsadás sem működhet teljes értékűen. A Studio inkább kevesebbet, de csak a legjobbakat képviseli. A kínálat folyamatosan bővül, ahogy a háttérben folytatott tesztelések lezajlottak.

Tesztelj és rendelj a Gedeon Studio-nál!

Fyne Audio hangfalak

A Fyne Audio neve úgy berobbant a hangfalpiacra, mintha mindig is itt lett volna. Bizonyos értelemben ez igaz is, hiszen ex-Tannoy mérnökök alapították az új márkát, és minden eddigi tapasztalatukat bevetették, hogy megizzasszák az adott árfekvéseket. Számtalan díj és szakmai elismerés után már a világ minden pontján ismerik és használják a skót csapat sugárzóit.

Fyne Audio hangfalak Gedeon Audio Studio
Hegel erősítő Gedeon Audio Studio

Hegel erősítők

A Hegel erősítők megjelenése és karaktere is egyfajta organikus és lényegre törő stílust kommunikál, nem is véletlen, hogy az egyik kedvenc elektronika gyártóm! Egyedi és összetéveszthetetlen karakter jellemzi, ami részben a saját fejlesztésű SoundEngine 2 jelfeldolgozásnak köszönhető. A norvég csapat termékeit nem csak a tesztekben láthatod rendszeresen, de a Studio szobában is fix helyük van.

Neat Acoustics hangfalak

A Neat Acoustics manufaktúrája az angol Barnard Castle kisvárosban található, ahol a szokatlanul barátságos, közvetlen csapat helyben fejleszti és építi a hangfalakat. Nagy hangsúlyt fektetnek a fül alapján hangolásra, ami a papírformával szemben egy egészen friss hozzáállásnak tekinthető. Nem is véletlen, hogy olyan tapintható és kiemelkedően erős jelenlét érzettel rendelkezik a teljes széria. A Neat szembe megy a ‘minél olcsóbban, minél nagyobbat’ elvvel és kizárólag a hangminőségre fókuszálnak, többségében kompakt méreteken belül. Hallgass meg egyet és azonnal megérted, hogy miért szeretik olyan sokan!

Neat Acoustics SX1 hangfal gedeonaudio.hu

VIABLUE kábelek és rezgéscsillapítók

A német VIABLUE™ manufaktúra nagyrészt kézzel készült termékei kivétel nélkül egyedi fejlesztéseket és megoldásokat kínálnak, legyen az kábel vagy rezgéscsillapító. A gyártó világhírű családi vállalkozássá nőtte ki magát, melyet a mai napig egy testvérpár egyenget. Klisé, de így van – a VIABLUE™ kábelek és kiegészítők minősége messze túlmutat az árfekvések megszokott minőségén. Teszteld le, próbáld ki és győződj meg róla, akár saját rendszeredben!

Acoustic Energy hangfalak

Az Acoustic Energy eredete 1987 környékére tehető, amikor Phil Jones elkészítette az első alumíniummembrános hangfalát. Ezt az eredeti terv szerint saját magának készítette, professzionális stúdió lehallgatásra, de a strapabíró membránszerkezet olyan terhelést bírt, ráadásul olyan pontossággal, hogy hamar híre ment a klasszikus hifisták körében is. A nagy igényre válaszul megszületett az első széria AE1-es és így lett a hobbiból hivatás, majd világhírnév.

Titan Audio tápkábel és elosztó Gedeon Audio Studio

Titan Audio tápkábelek és tápelosztók

Az ír Titan Audio főleg tápkábeleket és elosztókat fejleszt, mindent az alapoktól építve. A koncepciójuk, hogy az összes komponens azonos minőségű jelvezetőkön keresztül kapja a tápellátást, legyen az forrás, erősítő vagy bármely más kiegészítő, amit a szériához tartozó tápelosztóba csatlakoztatsz. Az EMI és RFI zajokat szűrő elosztók belső kábelezése pontosan ugyanaz, mint a hozzá gyártott tápkábeleké, így a minőség állandó a rendszeren belül. Mindezeken túl tőlük ered az új, szabadalmaztatott ForceField technológia, ami a Helios és Eros tápkábelekre csatlakoztathatva aktív árnyékolást hoz létre, ezzel drasztikusan csökkentve a zajszintet.

Lyngdorf erősítők

A Lyngdorf neve számtalanszor szerepelt már videókban és cikkekben is, ráadásul emlékeim szerint mindig pozitívan, hiszen olyan szintű gondoskodást kapunk a gyártótól, amit sajnos még mindig nem nevezhetünk megszokottnak az iparon belül. Tidal Connect, applikációs vezérlés, saját fejlesztésű piacvezető RoomPerfect szoba akusztikai rendszer és szuper homogén karakter jellemzi. Az böngészőből elérhető mély beállításokon keresztül a legutolsó része is személyes igényre szabható, vágási frekenciáktól kezdve a teljesen egyedi EQ finomhangolásig. A Lyngdorf a hifi és házimozi state of the art megoldása!

Exposure XM5 erősítő Gedeon Studio

Exposure erősítők

Az Exposure 1974 óta gyárt sztereó erősítőket és egyéb kiegészítőket. A manufaktúra a mai napig ott üzemel, így megtartva a klasszikus értékeket, minőség ellenőrzést és hangzást. Egyszerű, de nagyszerű, nincs semmi modern funkció, maximum egy DAC, ami elkísérheti a felhasználót akár élete végéig is. Az Exposure XM5 abból a célból került hozzám, hogy a Neat Acoustics sugárzóit teszteljem, mert hirhedten jó párosítás, és ez be is igazolódott. Azóta fixen nálam van egy XM5 és nem tervezem ereszteni.

Rega erősítők és lemezjátszók

Az angol Rega helyben gyártott lemezjátszó és erősítő kínálata világszinten közkedvelt, ráadásul egészen a belépő kategóriától az abszolút high-end-ig! A Studio kínálatában megtalálható lesz több erősítő és lemezjátszó is idővel, viszont a nagy igényre való tekintettel jelenleg mindegyik Brio és Elex-R elfogyott. A legújabb sztereó erősítőjük, az io viszont most is a 200 000 Ft,- alatti árfekvés egyik kincse a bemutató szobának, illetve a saját Planar 3 + Elys 2 lejátszóm is meghallgatható és rendelhető.

Arcam SA30 erősítő Gedeon

Arcam erősítők

Az angol Cambridge egyetem mérnök tanulói által 1976-ban alapított ARCAM gazdag történelmet épített fel a közel 45 éves pályafutása alatt. A legújabb HDA sztereó erősítő és forrás szériájuk a klasszikus értékeket keveri a modern igényekkel, így az alapos teszteléseket követően adta magát, hogy része legyen a szigorúan válogatott Shop szelekciónak.

Copyright 2021 GedeonAudio.hu