KEF LSX II LT aktív hangfal gedeonaudio
május 29, 2024 By Gedeon Audio Off

Új KEF LSX II LT kiadás!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

A KEF LSX II aktív hangfalat sokan szeretik, amiért józan méretben nyújt teljes szolgáltatáscsomagot azoknak, akik nem akarják túlbonyolítani a hifiépítést. Annak érdekében, hogy a gyártó barátibb áron tudja az aktív hangfalpár lényegi részét (hangzás, kompakt kivitel, streaming funkciók) nyújtani, elkészítették az KEF LSX II LT verziót, ami ránézésre ugyanaz, viszont egyszerűsítve lett, így kedvezőbb összegért vihető haza.

KEF LSX II LT aktív hangfal gedeonaudio

Az első KEF LSX megjelenése óta a digitális technológia és streaming eszközök világa is fejlődött, így indokolttá vált az LSX II érkezése. Utóbbi szettára 599 990 forint, ami jelzi, hogy az angol cég inkább prémium szegmensbe pozicionálta a kompaktsága és színessége által szerethető termékét. De nem mindenki tart igényt a teljesen vezeték nélküli funkcióra (vagyis arra, hogy ne legyen kábel a jobb, illetve bal oldali doboz között), ami gondolkodásra késztette a fejlesztőket.

Az egyszerűsített kiadás esetében USB-C csatlakozóval szerelt, C-Link nevű kábel biztosítja a jobb és bal hangfal közti kapcsolatot. Csak az egyiknek kell áram (a sima LSX II esetében dobozonként különálló tápellátás volt), továbbá nélkülözték az analóg bemenetet (bocsi, lemezjátszósok). Ami még eltérés, hogy a KEF LSX II LT kevesebb színopcióban létezik – három kiadás közül lehet választani (fekete, fehér, zöld) és a hangszóró/doboz festése megegyező. Esztétikailag másik módosítás, hogy az “eredeti” változat szövetborítását eltávolították oldalról, így külsőleg, ha nem szemből néznek rá, kevésbé exkluzív az összkép. Cserébe 200 000 forintot sikerült lefaragni az árcédulából úgy, hogy a KEF, John Darko válasza alapján, 99%-ban ugyanazt a hangzást tudta megőrizni. Megjegyzés: az alapcsomag 3 méteres C-Link kábelt tartalmaz, de egyedi rendelésre 8 méteres is igényelhető.

KEF LSX II LT aktív hangfal gedeonaudio

A sima KEF LSX II (ami egyébként megmarad a cég kínálatában) esetében megszokott egyéb bemenetek (HDMI ARC, optikai, számítógépes USB-C, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth) és kimenetek (aktív SUB) megmaradtak, így a KEF LSX II LT is sokoldalú médiaközpont lehet akár 2.1 csatornás rendszerben. A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy a drágább rokonban lévő MQA és Roon támogatás ebből a modellből távozott. Ez átlagfelhasználók számára nem biztos, hogy nagy hiányérzetet okoz, elvégre a Chromecast, AirPlay 2 és TIDAL/Spotify Connect alapú vezérlés megmaradt.

KEF LSX II LT aktív hangfal gedeonaudio

Ha kíváncsi vagy a KEF hangsugárzókra, jelentkezz be egy demóra és a Stúdioban saját füllel megtapasztalhatod, hogy mit tudnak!

gedeonaudio youtube követés