Keresés
Silent Angel Forester F1 lineáris tápegység teszt Gedeon Audio
július 1, 2022 By Gedeon Audio Off

Új márka – Silent Angel

Teljesen véletlenül futottam bele a Silent Angel kínálatába a minap és azonnal meg is akadt a szemem a Bremen B1 streamerükön! Pár nappal később a teljes szortiment már az állványomon melegedett és egy szeánsz keretein belül lépcsőzetesem teszteltük végig, hogy mit is kínál a mérnökök által alapított márka.

Silent Angel Munich M1 streamer Gedeon Audio

bal: Silent Angel Forester 1 lineáris táp, jobb: Silent Angel Munich M1 streamer

A Silent Angel koncepció a modern források kezelése, már a tápellátástól fogva egészen a DAC-ig akár. Fejlesztenek és gyártanak streamereket, lineáris tápegységeket, switcheket és szervert is, illetve tartozék tuning kábeleket, amire szükségünk lehet a rendszerépítés folyamán. Ami szimpatikus volt nekem, hogy nem csak 1-1 jó terméket hoztak létre, hanem olyan mintha a streamerünk maximalizálása lenne a cél. Van egy Bremen B1 lejátszód? Köss mögé egy N8 switchet, majd mindkettőt táplálhatod a Forester lineáris tápokkal és az így kapott eredmény rendesen meglepő már a „legolcsóbb” komponenseikkel is.

Silent Angel streamer tápegység switch Gedeon Audio

Silent Angel Bremen B1 streamer Gedeon Audio

Silent Angel Bremen B1 streamer

A tesztelés vége az lett, hogy jóformán a teljes kínálat maradt is nálam, plusz haza is vittem a Forester 2 tápegységet a Wattson Madisonhoz, de erről majd részletesebben később számolok be, mert brutális a cucc! Legelső szereplő biztos, hogy a Bremen B1 streamer lesz, mert 220 000 ft,- környékén maximum a NODE veheti fel vele a versenyt, viszont teljesen más a karakterük. Tiszta, áttetsző és kifejezetten nagy felbontású hangja van, de olyan mértékben, amit ebben az árfekvésben még nem hallottam egy konkurens terméknél sem. Funkcionalitása dettó naprakész Tidal Connect, Spotify Connect formájában sok mással egyetemben, illetve az analóg RCA kimenetek mellett még digitális koax, AES/EBU XLR és I2S csatikat is kapunk, ha külső DAC-ot kötnénk rá.

Silent Angel Munich M1 streamer Gedeon Audio

Silent Angel Munich M1 streamer

Ennek a következő lépcsőfoka a Munich M1 streamer, nagyon hasonló habitussal, növekedett pontossággal, bár ez inkább komolyabb szettekben jön majd elő. A gyártó jelenlegi csúcs megoldása pedig a Rhein Z1 szerver és lejátszó, amit lehet streamer futóműként is használni, RoonCore-ként és Roon Bridgként is. Forester névre hallgat a lineáris tápegység szériájuk, amiben jelenleg két modell van, a Forester 1 és a Forester 2. A kisebbiket érdemes választani a Bremen, Munich és N8 termékekhez (vagy bármely kategóriában ide illő 2V-os eszközhöz), a nagyobb Forester 2-t pedig a Munich-től felfelé bármelyikhez, vagy ahogy én is otthon használom éppen például a Wattsonhoz.

Silent Angel Forester 1 lineáris tápegység

A Silent Angel termékeket egyesével be is fogom mutatni a következő hónapokban és várhatóan rendszeresen szerepelnek is majd mindegyik tesztben, minimum mint kiegészítők. Kizárólag hang alapján döntöttem úgy, hogy ezek a komponensek tökéletesen illeszkednek a kínálatba, mert szeretem a konkrét és részletező hangot, amit itt mindegyik motyójuk képvisel. Félig meddig megosztó ez a termékkategória, viszont például a Forester tápegységek és N8 switch hatása is olyan szépen hallható, hogy még a szokásos ‘barátnő vakteszten’ is csont nélkül átmentek. Tesztek hamarosan, de ha elébe mennél a tesztelésnek, akkor írj egy emailt, mert a teljes kínálat meghallgatható már a demó szobában!