Audio Solutions Figaro B hangfal Gedeon Audio
május 20, 2020 By Gedeon Audio Off

A litván alien! Új szett érkezett hozzám!

Egy szettként érkezett hozzám a Stream Audio forgalmazásában lévő márkák összessége, amely értékben nagyjából 4 000 000 ft-ot tesz ki. Az olasz, litván és német termékek egy meglepően feltáró és nyitott hangot produkálnak, de elszólni és spoilerezni nem szeretnék sokat a videó előtt.

 

Audio Solutions Figaro B

A litván gyártó 2011 óta van jelen a piacon, céljuk pedig a szokásos hitvallás, hogy minél kevésbé álljon a sugárzó a hang és hallgató közé. Tehát színmentes, relatív áttetsző hangot várhatunk tőle a híresztelés szerint. Már napok óta nyüstölöm, talán már egy hét is eltelt, így egészen jól meg tudtam ismerni a stílusát, de erről majd részletesebben beszámolok. A design alapján én el is neveztem a “litván alien”-nek, zseniális szerintem.

Audia Flight Three S + DAC + Phono modul

Az olasz Audia Flight Three S sok éve jelen van a piacon és annyira jól sikerült, hogy nem is nagyon babrálják ezt a szegmens más termékkel jelenleg. A beszállító szerint 20-30%-al drágább elektronikákat is kettéharap, ha arról van szó, így nagy örömömre szolgál, hogy próbálgathatom egy kicsit itthoni körülmények között. Lépcsőzetesem kötögettem be a termékeket és ez volt az első, tehát a szokásos Monitor Audio Gold 100-al tapasztaltam meg, hogy mennyit változtat a hangképen. Elég markánsan rendbe rakta a hangját és ilyenkor érezni, hogy nem túlzás egy drágább erősítőt párosítani egy kicsivel olcsóbb sugárzóhoz.

Thorens 206 + Goldring 2300 és Lindemann Limetree Network

A lemezjátszó meglepetésből jött és a Goldring szedő rajta egy komolyabb szegmensbe rakja ezt a forrást, mint a jelenlegi Planar 3 + Elys 2 kombó. Szerintem ez lesz az utolsó videó az említettek közül, mivel mindegyik dedikált epizódot fog kapni, ahogy azt kell. A Lindemann Network nagyjából a Node 2i szintű hírnevet erősíti, legalábbis nagyon sokan esküdnek rá. Mindkettő streamert bekötöttem egyszerre, külön bemenetre, így elég szépen és gyorsan le lehet majd szűrni az előnyöket és hátrányokat.

 

HiDiamond kábelezés

A kábelezés sem lett elhanyagolva, mindenhez HiDiamond-ot kaptam kiegészítésképpen:

  • Diamond 3 tápkábel
  • Diamond 5 hangfalkábel
  • Diamond 5 RCA összekötő
  • Diamond Phono
  • Diamond USB A-B

Hogy a habról a cseresznye se hiányozzon, az AudioQuest kábeltartó bakokat is beizzítottam, hogy a kanapéról űrhajó jellegű látvány fogadjonö. Hiszünk vagy nem hiszünk, lényegtelen. A fontos, hogy ennél a szettnél tényleg minden a helyén van, talán egy komolyabb HiFi állvány hiányzik, de az maximum a cukor a cseresznye tetején, ami a habos habon ül.

Videók az említett szettről hamarosan! 🙂