Fyne Audio hangfalak

Hatalmas múlt, új név

A Fyne Audio neve úgy berobbant a hangfalpiacra, mintha mindig is itt lett volna. Bizonyos értelemben ez igaz is, hiszen ex-Tannoy mérnökök alapították az új márkát, és minden eddigi tapasztalatukat bevetették, hogy megizzasszák az adott árfekvéseket. Számtalan díj és szakmai elismerés után már a világ minden pontján ismerik és használják a skót csapat sugárzóit. Az induló F300-as széria nagyszerűen hozza a szigetország klasszikus érzéseit, de az F500-as család már jellegzetesebb Fyne karakternek mondható és innen elvisznek bennünket egészen a high-end világig.

Szemezel egy Fyne hangfallal? Kérj időpontot és hallgasd meg!

Fyne Audio F501SP hangfal teszt gedeonaudio.hu

BestBuy Fyne Audio F300i hangfal széria

A Fyne Audio F300-as széria a skót gyártó belépő kínálata, ami nyitott és aprólékos hangot képvisel, egyfajta klasszikus hifi hangulattal.

Fyne Audio F500 hangfalcsalád

A Fyne Audio neve úgy berobbant a hangfalpiacra, mintha mindig is itt lett volna. Bizonyos értelemben ez igaz is, hiszen ex-Tannoy mérnökök alapították az új márkát, és minden eddigi tapasztalatukat bevetették, hogy megizzasszák az adott árfekvéseket. Számtalan díj és szakmai elismerés után már a világ minden pontján ismerik és használják a skót csapat sugárzóit. Az F500 széria rengeteg saját fejlesztésen és koncepción keresztül kommunikál egy tiszta és artikulált hangképet. IsoFlare point-source hangszórók, BassTrax diffúzor terelő az alsó bass-reflex nyílásnál, kompressziós titán magassugárzó és bi-wire opció. Mindent figyelembe véve az F500 család még mindig “olcsónak” minősül, ha a piac általános teljesítményét nézzük az adott árfekvésekben.

Biztosra akarsz menni? Hallgasd meg a Gedeon Studio szobában az F500 hangfalakat!

Special Production változat

Skóciában gyártott fúzió az F500 és F700 szériák között! Összességében a Fyne Audio F501SP és F502SP hangfal megérdemelne egy új nevet, mert az SP kiegészítés nem elég arra, hogy éreztesse a határozott különbséget a sima és tuningolt változat között. Tekintve, hogy ez a legolcsóbb high-end álló terméke a gyártónak, elég határozott belépővel képviselik magukat, ráadásul olyan karakterrel, ami kicsit sem idegen az olcsóbb szériát ismerve. Amennyiben egy F501 vagy F502 sugárzód van, és imádod a stílust, de szeretnéd pontosan ugyanazt szélesebbé, dögösebbé és aprólékosabbá tenni, akkor az SP változat pont ezt kínálja. A kialakítás és építési minőség hibátlan, hozza az abszolút felső kategóriát. Hangminőség és teljes ajánlat szempontjából a szokásos Fyne ár-érték arányt képviseli.

A Fyne Audio F500SP hangfal a Gedeon Studio szobában meghallgatható!

Fyne Audio F700 és F1 széria

Kifinomult, elegáns és erős, a Fyne Audio F700 sorozata az új minőségi és esztétikai mérce a hangsugárzók világában. A Fyne Egyesült Királyságban készült innovatív point source IsoFlare hangszóróival és BassTrax Tractrix diffúzor rendszerével épített F700 sorozat a Fyne Audio zászlóshajójából, az F1 hangsugárzóból átemelt technológiával egy elérhetőbb konstrukciót teremt a modern otthon számára.

Az izotrópikus energiát kibocsátó point source hangszórók, a magnézium kompressziós magashang-sugárzók, a neodímiumos mozgatás és a kriogenikusan kezelt keresztváltók már érezhetően utalnak az egységben alkalmazott extrém technológiák sorára. A legfinomabb rétegelt nyírfából épített, hajlított, hangolt ikerkamrás dobozok, a Tractrix profilos diffúzorral integrált masszív, fém lábazat, és a pazar zongoralakkozott felület a tartózkodó luxust formálja meg a külsőt illetően.

Az eredmény a modern hangsugárzó rendszerek egy példátlan műszaki tulajdonságokkal rendelkező, kiemelkedő esztétikájú és teljesítményű sorozata, melyet a Fyne Audio csapatának a világ élvonalába tartozó hangsugárzók megtervezésében szerzett több évtizedes tapasztalata hozott létre.

Tesztek