Fyne Audio hangfalak

Hatalmas múlt, új név

A Fyne Audio neve úgy berobbant a hangfalpiacra, mintha mindig is itt lett volna. Bizonyos értelemben ez igaz is, hiszen ex-Tannoy mérnökök alapították az új márkát, és minden eddigi tapasztalatukat bevetették, hogy megizzasszák az adott árfekvéseket. Számtalan díj és szakmai elismerés után már a világ minden pontján ismerik és használják a skót csapat sugárzóit. Az induló F300-as széria nagyszerűen hozza a szigetország klasszikus érzéseit, de az F500-as család már jellegzetesebb Fyne karakternek mondható és innen elvisznek bennünket egészen a high-end világig.

Szemezel egy Fyne hangfallal? Kérj időpontot és hallgasd meg!

Fyne Audio F501SP hangfal teszt gedeonaudio.hu

BestBuy Fyne Audio F300 hangfal széria

A Fyne Audio F300-as széria a skót gyártó belépő kínálata, ami nyitott és aprólékos hangot képvisel, egyfajta klasszikus hifi hangulattal. Az igényesen megépített dobozokat könnyű hajtani, tehát már egy Topping MX3 erősítő is szuper kezdésképpen, de nyugodtan bőven meghálálja egy Rega io, Brio vagy Arcam SA10 által nyújtott extra minőséget.

A Fyne Audio F301 tesztelhető a Studio szobában!

Fyne Audio F500 hangfalcsalád

A Fyne Audio neve úgy berobbant a hangfalpiacra, mintha mindig is itt lett volna. Bizonyos értelemben ez igaz is, hiszen ex-Tannoy mérnökök alapították az új márkát, és minden eddigi tapasztalatukat bevetették, hogy megizzasszák az adott árfekvéseket. Számtalan díj és szakmai elismerés után már a világ minden pontján ismerik és használják a skót csapat sugárzóit. Az F500 széria rengeteg saját fejlesztésen és koncepción keresztül kommunikál egy tiszta és artikulált hangképet. IsoFlare point-source hangszórók, BassTrax diffúzor terelő az alsó bass-reflex nyílásnál, kompressziós titán magassugárzó és bi-wire opció. Mindent figyelembe véve az F500 család még mindig “olcsónak” minősül, ha a piac általános teljesítményét nézzük az adott árfekvésekben.

Biztosra akarsz menni? Hallgasd meg a Gedeon Studio szobában az F500 és F501 modelleket a szériából!

Special Production változat

Skóciában gyártott fúzió az F500 és F700 szériák között! Összességében a Fyne Audio F501SP és F502SP hangfal megérdemelne egy új nevet, mert az SP kiegészítés nem elég arra, hogy éreztesse a határozott különbséget a sima és tuningolt változat között. Tekintve, hogy ez a legolcsóbb high-end álló terméke a gyártónak, elég határozott belépővel képviselik magukat, ráadásul olyan karakterrel, ami kicsit sem idegen az olcsóbb szériát ismerve. Amennyiben egy F501 vagy F502 sugárzód van, és imádod a stílust, de szeretnéd pontosan ugyanazt szélesebbé, dögösebbé és aprólékosabbá tenni, akkor az SP változat pont ezt kínálja. A kialakítás és építési minőség hibátlan, hozza az abszolút felső kategóriát. Hangminőség és teljes ajánlat szempontjából a szokásos Fyne ár-érték arányt képviseli.

A Fyne Audio F500SP hangfal a Gedeon Studio szobában meghallgatható!

Egy lépéssel feljebb! Fyne Audio F700 sorozat

Kifinomult, elegáns és erős, a Fyne Audio F700 sorozata az új minőségi és esztétikai mérce a hangsugárzók világában. A Fyne Egyesült Királyságban készült innovatív point source IsoFlare hangszóróival és BassTrax Tractrix diffúzor rendszerével épített F700 sorozat a Fyne Audio zászlóshajójából, az F1 hangsugárzóból átemelt technológiával egy elérhetőbb konstrukciót teremt a modern otthon számára.

Az izotrópikus energiát kibocsátó point source hangszórók, a magnézium kompressziós magashang-sugárzók, a neodímiumos mozgatás és a kriogenikusan kezelt keresztváltók már érezhetően utalnak az egységben alkalmazott extrém technológiák sorára. A legfinomabb rétegelt nyírfából épített, hajlított, hangolt ikerkamrás dobozok, a Tractrix profilos diffúzorral integrált masszív, fém lábazat, és a pazar zongoralakkozott felület a tartózkodó luxust formálja meg a külsőt illetően.

Az eredmény a modern hangsugárzó rendszerek egy példátlan műszaki tulajdonságokkal rendelkező, kiemelkedő esztétikájú és teljesítményű sorozata, melyet a Fyne Audio csapatának a világ élvonalába tartozó hangsugárzók megtervezésében szerzett több évtizedes tapasztalata hozott létre.

A Fyne Audio F700 hangfal tesztelhető a Studio szobában!

Tesztek