Titan Audio tápkábelek és elosztók

Kézzel készült ír high-end

Az ír Titan Audio főleg tápkábeleket és elosztókat fejleszt, mindent az alapoktól építve. A koncepciójuk, hogy az összes komponens azonos minőségű jelvezetőkön keresztül kapja a tápellátást, legyen az forrás, erősítő vagy bármely más kiegészítő, amit a szériához tartozó tápelosztóba csatlakoztatsz. Az EMI és RFI zajokat csökkentő elosztók belső kábelezése pontosan ugyanaz, mint a hozzá gyártott tápkábeleké, így a minőség állandó a rendszeren belül. Mindezeken túl tőlük ered az új, szabadalmaztatott ForceField technológia, ami a Helios és Eros tápkábelekre csatlakoztathatva aktív árnyékolást hoz létre, ezzel drasztikusan csökkentve a zajszintet.

Kipróbálnád az otthoni rendszeredben? Igényelj egy demó példányt emailben!

Titan Audio tápkábel Gedeon Studio

Titan Audio tápkábelek, kiegészítők

A gyártó kínálata a középkategóriától indul, hiszen már a ‘belépő’ Nyx széria építési minősége is ezt sugallja, pláne a piac alternatívái mellett. Minden széria két változatból áll, egy forrásoknak és egy erősítőknek, végfokoknak, mélysugárzóknak. Ez utóbbiakhoz való a Signature, míg a kiegészítőknek a ‘sima’ verzió, így nem kell felesleges extrát költeni az alacsonyabb áramfelvételű termékekhez. Az első három szériához tartozik egy tápelosztó is, ami a klasszikus zajcsökkentés mellett a tápkábelekben használt vezetőkkel lettek szerelve, így maximalizálva a teljes lánc minőségét.

Titan Audio tápelosztók

A Titan Audio egyedülállóan teljes láncban és szinergiában gondolkodik, ami sok tápelosztó és tápkábel gyártónál még mindig kérdéses. A Nyx, Helios és Eros szériák egységesen ugyanazon belső jelvezető kábelezést használják, így már a fali aljzattól kontrollálhatjuk a rendszer tápellátását. Ugyancsak ritkaság a teljes, csatlakozónként ‘hard wired’ kialakítás, így végeredményképpen minden egyes aljzat ugyanazon minőséget és kapacitást nyújtja. Gyakori, hogy csak az első kimenetből ajánlott erősítőt és végfokot táplálni, viszont a Titan Audio-nál már a díjnyertes Nyx elosztó is konstans kvalitást biztosít az összes csatlakozón keresztül. Mindegyik modell EMI és RFI zajcsökkentést biztosít, plusz a Helios még mechanikus túlfeszültség védelmet is, ami az egyik kompromisszum mentes módja a védelemnek.

ForceField technológia

A ForceField egy teljesen új technológiai, amit a Titan Audio fejlesztett ki az évek során. Az opcionálisan vásárolható modul a Helios és Eros tápkábelekre csatlakoztatható (később elérhető lesz további modelleknél is), legyen az a sima vagy Signature változat. Az ír gyártó által szabadalmaztatott elektronika egyfajta láthatatlan árnyékolást és pajzsot biztosít a tápkábelek köré, ami teljes mértékben felszámolja a levegőből érkező rádiófrekvenciás és elektromágneses interferenciákat. Minden háztartási eszköz, telefon, router, vezeték nélküli termék generál hullámokat, ezekre pedig a hifi és házimozi termékek egyfajta antennaként reagálnak, így zaj és mikro-torzítások kerülhetnek a jelbe.

Titan Audio ForceField modul Gedeon Studio

Tesztek, beszámolók