Arcam AVR10 házimozi erősítő REL HT1205 mélysugárzó Gedeon Audio
augusztus 4, 2021 By gedeon Off

Arcam AVR10 házimozi erősítő teszt + Revel és REL hangfalszett

A high-end, kompromisszumok nélküli házimozi élmény egyik oszlopos tagja az Arcam, ahogy ezt a kínálatuk is erősen tükrözi. A három tagból álló széria kisebbik AVR10 modellét tesztelem már hónapok óta, illetve együtt élek vele, hiszen minden este ezen pörögnek a filmek, zenék és videójátékok, az összes szomszédom örömére.

Arcam AVR10 házimzoi erősítő teszt Gedeon Audio

Az Arcam szépen követi a trendeket funkcionalitás szempontjából is, és szerencsére a software-es frissítések is rendszeresen finomhangolják a felhasználói élményt, ahogy azt egy ilyen felső kategóriás eszköznél el is várnánk. Az AVR10 hálózatos funkcióit Google Chromecast, UPnP, Roon Ready, MusicLife applikáció (iOS, Android), Spotify Connect, Tidal Connect (Google Cast), AirPlay 2 fedi le jelenleg. A dekóderek dedikált házimozi szobákat is kielégíthetnek a Dolby Atmos, IMAX Enchanced, Auro-3D, DTS:X 7.1.4 formájában és összesen 12 csatornával számolhatunk. A kalibrációt teljesen manuálisan is elvégezhetjük a menüből, de ajánlott a Dirac Live rendszerét végigfuttatni, amihez a hazai forgalmazó tudása kvázi ingyen jár a termék mellé. Ez azt jelenti, hogy az egyik kolléga kiszállítja a terméket és igény esetén kapásból egy teljes körű beüzemelést is végez, hogy az adott környezetben és rendszeren a lehető legoptimálisabban fusson az elektronika. Ezt azért hangsúlyozom ki, mert egy ilyen eszköz ugyan használható plug and play módon, a potenciáját finomhangolást követően mutatja csak meg igazán.

Arcam AVR10 házimzoi erősítő teszt Gedeon Audio

7 HDMI be- és 2 HDMI kimenet (eARC, HDCP 2.2, Dolby Vision) fogadja a különböző forrásokat, de ezen kívül 2 optikai és 4 koax is használható, ha a HDMI-t nem tud valamely eszközünk. AB osztályos design és ESS 9026PRO DAC chip dolgozik az Arcam hangzásom, és ez utóbbi információ érdekes, mert jóval finomabb hangot kapunk digitális bemeneteken keresztül, mint amit az ‘ESS’ név sugallna más termékek alapján.

A teljes házimozi szett az alábbi komponensekből állt:

Tulajdonképpen minden átlagos helyzetben ezt használtam, legyen az Netflix, HBO Go streamelés, Playstation 5, zenehallgatás vagy ha a lehető legkomolyabb minőséget szerettem volna kihozni belőle, akkor a Zappitit. Ez utóbbi és a különböző felhasználási pontok maradnak, és lépcsőzetesem cserélgetem majd a komponenseket, hogy kiszűrjem mi mennyit hoz, ha feljebb lépegetünk. Az Arcam AVR10 után érkezik az AVR30, amit ugyanezen szetten használok majd, azt követően pedig egy nagyobb Revel szettre váltom a jelenlegi Concerta2-t. Hallottam már a nagy Skandináv szobában a Revel Be szettet, ráadásul 6 db mélysugárzóval, viszont emlékeim szerint nem Arcam erősítővel. Természetesen az otthoni környezet jóval átlagosabbnak mondható akusztika szempontjából, szóval ez már önmagában ad egy különbséget, de pont az a lényeg, hogy ennek a végére járjak.

Forgalmazó – https://www.hazimozistudio.hu/

A teljes beszámoló: