gedeonaudio hegel h190v erosito 1
május 14, 2024 By Gedeon Audio Off

Bemutatkozik a Hegel H190v sztereó erősítő

A norvég hifi gyártó nemrég lerántotta a leplet legnépszerűbb sztereó erősítőjének, a Hegel H190 modellnek frissített változatáról. Hogy miben lett jobb az újonc, azt ebből a rövid hírből megtudhatod!

gedeonaudio hegel h190v erosito 3

 

A Hegel H190v megőrizte a gyártóra jellemző arculatot, letisztult formájához masszív anyaghasználat társul. Acélháza vastag alumínium előlapot tartalmaz. Fizikai kezelőszervként mindössze egy hangerőszabályzó és forrásválasztó gombot helyeztek ide, utóbbiak szintén fémből készültek. Középen kontrasztos OLED kijelző mutatja a fontosabb információkat és ez minden, amit szemből látni lehet, egy fejhallgató kimenettel kiegészítve. A készülék belseje AB osztályú áramkört és nagy méretű toroid transzformátort rejt, melyek kombinációja 150 W/csatorna teljesítményt biztosít (8 ohmon). Az előerősítő és DAC szekció tápellátását állítólag alaposan felfrissítették a v-jelöléssel ellátott modellben.

gedeonaudio hegel h190v erosito 4

 

Amit a hálózati funkciókról tudni érdemes, hogy ez a készülék Wi-Fi-t nem tartalmaz, csak Ethernet által tud a helyi hálózathoz kapcsolódni. Kínál továbbá Apple AirPlay, Spotify Connect és UPnP klienseket, emellett megkapta a Roon Ready tanúsítványt is. Digitális forráseszközök fogadásáról koaxiális, három optikai, valamint számítógépes USB-B aljzat gondoskodik. Analóg oldalról két RCA és egy szimmetrikus XLR bemenet adott, kiegészítve egy MM-kompatibilis phono modullal, ami a legnagyobb előrelépés a korábbi H190-hez képest. A gyártó közleménye alapján az említett modul “leegyszerűsített változata annak a phono előerősítőnek, melyet a Hegel V10-ben alkalmaztak”.

gedeonaudio hegel h190v erosito 5

Nem mellékesen az erősítő beprogramozható, hogy a legelterjedtebb TV gyártók távvezérlőinek parancsaira is reagáljon, szükségtelenné téve két különálló távirányító használatát. Okosotthonba történő integrációját IP alapú vezérlési lehetőség teszi zökkenőmentessé (a Control4, Crestron és Savant rendszerei is képesek vezérelni).

gedeonaudio hegel h190v erosito 2

 

Ha kíváncsi vagy részletesebben a Hegel H190v erősítő jellemzőire, akkor ide kattintva további részletes magyar leírást találsz. Amennyiben szeretnéd személyesen megtapasztalni a gyártó készülékeinek tudását, jelentkezz be a stúdióba egy meghallgatásra!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon