április 19, 2020 By Gedeon Audio Off

Sabbat E12 Ultra vezeték nélküli fülhallgató teszt

A Sabbat fülhallgatók a Muzix-al közös munkánk első termékeként került hozzám, amelynek nagyon megörültem, mert pont az előtte lévő napokban szemeztem a Sabbat színvilágával. Számtalan megjelenés közül lehet választani, ami egy nagyon okos marketing fogás, hiszen már azelőtt betalál néhányaknál egy ilyen termék, még mielőtt lenne rá lehetőséged meghallgatni.

Számtalan teszt található a Sabbat-okról, viszont óvatosnak kell lenni, mert több modell és verzió létezik, akár ugyanazon E12 elnevezés alatt. Tehát ez az Ultra változat, a legfrissebb fejlesztése a gyártónak. A videóban elég jól kitérek minden fontosabb aspektusára, szóval a kimaradt információkat taglalnám csak írásban.

Vezérlőgomb

Mindkét fülhallgatón található egy-egy univerzális vezérlőgomb, amely a szokásos funkciókat látja el. Egyszeri gombnyomásra elindul vagy megáll a zene, de ugyanígy tudjuk a bejövő hívásokat is felvenni. Léptetni pedig a szokásos két gyorsabb nyomással lehet.

Kényelem és fülilleszték

A tesztelés alatt végig a Comply memóriahab fülillesztékkel használtam, nem a gyári szilikonnal. Erről majd tervezek készíteni egy különálló tesztet, mert megdöbbentő különbségeket hozhat ennek a cserélése. Ezzel a Sabbat E12 Ultra jóval stabilabban megmaradt a fülemben, játék és csúszkálás nem volt, egyszer sem esett ki. A fülem belső részét sok fülhallgató elkezdi nyomni egy pár óra használat után, ami a Sabbat fülessel is megtörtént, de egy kis forgatás után ez megoldódott. A memóriahab stabilitása a fülben megengedi, hogy helyezgesd és forgasd kicsit a fülest, így el tudtam “tartani” a porc résztől, amit nyomott. Ezt az első 10 perc használat után meg is oldottam, azt követően kényelmi gondjaim nem voltak.

Magasfényű tok

Szín függvényében némelyik töltő tok magasfényű, amely relatív könnyen sérül, karcolódik. Ha az ilyesmire érzékeny vagy, akkor érdemes a matt színeket választani, mint például a terepmintás.

5% kuponkód a Muzix.hu-nál: GEDEON5

A fülhallgató: https://muzix.hu/sabbat-e12-ultra

Részletesebben a hangminőségről a videóban beszélek: