Wattson Audio Emerson ANALOG streamer lejátszó Gedeon Audio
július 20, 2021 By gedeon Off

A svájci Wattson Audio streamerek Magyarországon!

A svájci Wattson Audio pár hónapja került elém böngészés közben és kapásból megfogott a szokatlan design és lényegre törő kínálat. Rövid levelezést követően küldtek pár napon belül 1-1 próba darabot, amit utána heteken át hallgattam, sőt, pár teszt mögött már ez üzemelt. A fiatal manufaktúra ott helyben kutat, fejleszt és gyárt, tehát teljes mértékben svájci termékekről van szó, de ezt az árazásuk is reflektálja, amit nagy örömömre a minőség is hibátlanul lekövet.

Wattson Audio Emerson ANALOG és DIGITAL streamer lejátszó Gedeon Audio

A két első piacra dobott termékük az Emerson DIGITAL és ANALOG, amik no-nonsense módon oldják meg a lehető legtranszparensebb hangminőséget. Ahogy a név is adja, az ANALOG változat kapott egy dedikált DAC-ot, tehát analóg RCA csatlakozókon hozhatjuk ki a streamelt zenét az erősítőnkhöz. A DIGITAL verzió digitális kimeneteket biztosít csak, koax és AES/EBU formájában, aminek hatalmas előnye, hogy egy felsőbb kategóriás DA konverterrel még komolyabb hangminőséget érhetünk el.

Wattson Audio Emerson ANALOG streamer lejátszó Gedeon Audio

Wattson Audio Emerson ANALOG streamer lejátszó Gedeon Audio

A szolgáltatások is sugallják, hogy ezt nem kifejezetten háttérzenére fejlesztették, hiszen első körben a jobb minőségű streaming opciókat integrálták, mint például Tidal, Roon Ready, Qobuz, UPnP, DLNA, AirPlay és airable internetrádió. Spotify Connect-et még nem tud, de már dolgoznak rajta. A dedikált Wattson Music applikáció szerencsére nagyon jól sikerült, stabil, gyors és szépen átlátható a felhasználói élmény. Android alternatíva ugyancsak érkezik a későbbiekben, viszont mivel jómagam vegyes felhasználó vagyok (macbook, iPad és android telefon), így a Bubble UPnP pont annyira adja magát, mint bármely más streamernél, amit használni szoktam.

Wattson Audio Emerson ANALOG streamer lejátszó Gedeon Audio

Wattson Audio Emerson ANALOG streamer lejátszó Gedeon Audio

A design és megjelenés szokatlan, hiszen nem hátul, hanem két oldalt találhatóak a csatlakozók. Ennek oka a költségek csökkentése volt. A gyártó elmondása szerint az elektronika és tokozás hátsó terminálos kialakítása szignifikánsan növelné a termék gyártási árát, így a bolti árát is. Szóval úgy döntöttek, hogy inkább legyen olcsóbb egy fokkal a termék és akit ez zavar, az a méretéből fakadóan könnyen elrejtheti. Egyébként nekem kifejezetten tetszik, hogy van egy tech/kütyüs hangulata annak, ha elöl hagyom és látszódik a kábel. Tokozása masszív alumínium, egy számomra ismeretlen védőréteggel borítva (matt, textúrált és érdekesen töri a fényt különböző szögből nézve).

Wattson Audio Emerson ANALOG streamer lejátszó Gedeon AudioHetekig hallgatva Norma Audio IPA-70B és Audio Solutions Figaro BL szetten abszolút elnyerte a tetszésem. Pár ismerős és érdeklődő már hallhatta is a studio szobában és eddig hibátlanul átesett mindenkinél a rostán, szóval pozitív vagyok a Wattsonnal kapcsolatban. A hangminőségről és teljes felhasználói élményről pedig egy külön tesztben fogok beszámolni.

Wattson Audio Emerson ANALOG streamer lejátszó Gedeon Audio

A gyártó szorgalmasan dolgozik több terméken is a háttérben, velem sem osztottak meg túl sokat, illetve azt is titokban kell tartanom, viszont az Emerson családhoz biztosan érkezik egy kompromisszum mentes tápegység is, várhatóan még idén.