augusztus 17, 2020 By Gedeon Audio Off

Ben Lukas Boysen – Mirage

Ben Lukas Boysen-t eredetileg a Hecq név alatt ismertem meg és az érdekesség, hogy sokáig nem is tudtam, hogy ez a két előadó egy és ugyanaz. Előbbi alteregójának zenéi erősen modern klasszikus hangvételűek, grandiózus hangszereléssel és érzelmi hullámokkal. Ben klasszikus gitárt és zongorát tanult gyerekként, majd Berlinbe költözését követően létrehozta saját stúdióját Hecq Audio néven. Itt főként az elektronikus hangzás irányába ment el 2003 óta, mint például glitch, ambient, breakcore, IDM és egy kis dubstep féleség.

fotó – Patricia Haas / xlr8r.com

2014-ben Jon Hopkins LateNightTales kiadásánál jelent meg saját neve alatt és a híres Erased Tapes kiadó fel is figyeld rá. Ezt követően több teljes albumát is kiadták itt Ben Lukas Boysen név alatt, amely egészen más irányt vett az eredeti Hecq-hoz képest. Ezen hangzásvilág legutóbbi darabját szeretném most ajánlani, amely a Mirage.

A Mirage egy keveréke az elektronikus, experimentális és modern klasszikus hangzásnak. Néhol megjelennek tiszta zongorák, dobok, de a határozott elektronikus elemektől nem lehet függetleníteni Ben munkáit. A két világ fúziója inkább a könnyen hallgatható irányba megy el és ezért javaslom is a többi albumát, amely mind kifejezetten gyönyörű. Tidal-on pedig MQA-ban is elérhető! Jó szórakozást!