Cayin CS-88 KT88 csöves erősítő teszt Gedeon Audio
október 23, 2021 By Gedeon Audio Off

Cayin CS-88A KT88 csöves erősítő teszt

A csöves erősítőket felfedező kísérletezéseim következő állomása a Cayin CS-88A KT88, ami már csak a korábban tesztelt Cayin CS-55A után is érdekes, hiszen alapvető hozzáállásukban eltérnek egymástól. Az 1 200 000 Ft,- körüli megoldás a puritán hifistáknak egy ínyencség lesz, de ugorjunk is bele, hogy mire lehet nagyjából számítani!

Cayin CS-88 KT88 csöves erősítő teszt Gedeon Audio

A 28 kg-os CS-88A az A-88TMK2 utódja és továbbgondolt változata, ami a kis tesóval szemben maradt a teljesen analóg világban és egy integrált phono előerősítőt kapott. Ezen túl 3 vonalszintű analóg RCA aljzatot kapunk és 4, illetve 8 ohm kiállásokat a hangsugárzóhoz. Ahogy a név is sugallja, összesen 4 darab KT88 cső (AB1 push-pull) dolgozik a 2 x 6SL7, 2 x 6SN7 mellett. A kézzel épített point-to-point kábelezés már itt is adott, ahogy a túlméretezett custom made toroid trafó is, a masszív alumínium házba ültetve.

Cayin CS-88 KT88 csöves erősítő teszt Gedeon Audio

Választhatunk Ultra-Linear és Triode üzemmódok között is, ami függvényében a teljesítmény is változik, nem csak a karakter. 2 x 27 wattot Triode esetén és 2 x 48 watt Ultra-Linear üzemmódban. Ezt tesztelni elég egyszerű a tartozék távvezérlő segítségével, hiszen a legfelső, kvázi legnagyobb gomb pont ezt kapcsolja. Érdekes, hogy pont a lineáris változat érződik közvetlenebbnek, tapinthatóbbnak, míg a Triode tágasabb, simulékonyabb és talán folyósabb is, de gyorsaságban nagyon hasonlóak. Ízlés dolga lesz ez főként, de nekem az Ultra-linear jobban bevált a tesztelés során.

Cayin CS-88 KT88 csöves erősítő teszt Gedeon Audio

Kialakítása változatlanul igényes és jóformán makulátlan. Minden pontján érződik a beleölt munka és akarás, hogy ez egy komoly termék mivoltját sugallja, ahogy a kisebb CS-55-nél is említettem. Itt sem különb a történet, feltételezem pontosan ugyanott készülnek a komponensek, a ház és minden alkatrész, szóval a minőség ellenőrzést bizonyára rövid pórázon tartják.

Cayin CS-88 KT88 csöves erősítő teszt Gedeon Audio

A bekapcsolás lassabb történet, ugyanis nagyjából 30 másodpercet kell várnunk, míg az úgynevezett ‘soft start’ végigfut és üzemképes lesz a Cayin CS-88 erősítő. A teljesítményt fontosnak ítélő olvasóknak fontos említenem, hogy egyszer sem tekertem a hangerőt negyed állás fölé, mert nagyjából itt már el is érhető egy bődületes hangnyomás, bármely átlag érzékenységű sugárzóval (legalábbis amikkel próbáltam).

Cayin CS-88 KT88 csöves erősítő teszt Gedeon Audio

A hallgatáshoz bevetettem egy újabb szerzeményemet is, az Audio Solutions Overture 303F hangfalat, szóval az elhangzottak főként ezen és a JBL HDI 1600-on keresztül történtek. A teljes lánc:

A teljes Cayin CS-88 KT88 erősítő beszámoló:

Titan Audio tápkábel és elosztó Gedeon Audio