Keresés
Genelec 5040R hangfal Gedeon Audio
október 25, 2021 By Gedeon Audio Off

Genelec 6040R Smart aktív sugárzók érkeznek

A finn gyártó, a Genelec bejelentette új Signature sorozata első modelljét. A 6040R egy „Smart Active” megoldás, melyben egy 165 mm-es mélyközép és egy 19 mm-es magassugárzót találhatunk. Mindkét hangszóró hajtásáról a D osztályú, 150 W-os erősítő gondoskodik, a keresztváltást pedig egy DSP-vel oldották meg.

A 6040R öntött alumínium burkolatát egy finn ipari tervezővel, Harri Hoskinennel együttműködve tervezték, amin folyamatos görbéket alkalmaztak a szélek fénytöréseinek minimalizálása érdekében. A Genelec ezt „minimális diffrakciós háznak” nevezi, ahol az ún. „Directivity Control Waveguide” (amely forma a magassugárzót veszi körül) célja a torzítás csökkentése és a hangok leválasztása a hangfalról.

Genelec 5040R hangfal Gedeon Audio

Csatlakozók terén megtalálhatunk mind analóg (XLR), mind digitális (AES/EBU) bemenetet, melyek a hangfal DSP-vel ellátott „gépházába” futnak be. Ez egy teljesen új, AutoCal 2 algoritmust működtet, ami viszont párhuzamosan működik a Genelec GLM 4.1 szobakorrekciós szoftverével együtt. Ez a hangfal „okos” (smart) része.

Genelec 5040R hangfal Gedeon Audio

A gyártó szerint a hangfal szobában történő elhelyezése után a jelfeldolgozás és a GLM rendszer közreműködésének hála egy teljesen tiszta, természetes lejátszásban lehet részünk, még akkor is, ha a helyiséget nem zenehallgatásra találták ki.

Öt különböző színben lesz majd kapható: szürke, fekete, fehér, fekete fehér rácsokkal és fehér fekete rácsokkal. Az árról még nincs információnk.

Bővebben – Genelec.com/Signature

Író – Nemes Gábor

audiocentrum.hu kuponkód gedeon