Acoustic Energy AE100 mk2 hangfal Gedeon Audio
február 23, 2022 By Gedeon Audio Off

Első fotók az Acoustic Energy AE100 a négyzetenről

Az Acoustic Energy döntéshozói sem gondolták át igazán², hogy mennyire is lesz kereshető a termék neve, amit kvázi négyzetre emeltek². Viszont ha ezen túljutunk, mert egyetlen kereskedő sem fogja így belistázni a terméket, akkor viszont egy igazán kellemes meglepetés érhet bennünket!

Acoustic Energy AE100 mk2 hangfal Gedeon Audio

Egy hete bontottam ki az ország egyik első példányát és azóta már meg is küldtem a Gryphon Diablo 120 szörnyeteggel², persze csak viccből és őszinte kíváncsiságból. Az, ahogy ez képes szólni egy ‘rendes’ erősítővel, az már önmagában megdöbbentő, mert simán eladható vakteszttel a sokszorosáért is. A korábbi modellel szemben egyértelmű előrelépést kapunk dögösség és testesség terén, amit a teljes széria méretnövekedésének köszönhetünk².

Acoustic Energy AE100 mk2 hangfal Gedeon Audio

A nagyjából 30%-os hízlalás jól látható, de nem annyira szignifikáns szemből, mint azt sokan feltételezik. Változatlanul kompakt, viszont a “wow” faktor hang szempontjából jóval határozottabb. A dió vinyl nagyon igényes, még jobban is tetszik az árnyalata és textúrája, mint amit az AE500-as szériánál kapunk, pedig az valódi furnér. MDF-ről HDF-re váltottak és szerencsére ez nem akadályozta meg a gyártást abban, hogy a jellegzetes Acoustic Energy íveket az éleknél megtartsák.

Acoustic Energy AE100 mk2 hangfal Gedeon Audio

A héten már elkezdtem vele jobban ismerkedni és várhatóan a jövő hétre el is készülök a teljes beszámolóval. Többek kérésére egy az egyben össze fogom vetni a korábbi AE100 modellel, ami jelenleg még mindig kapható ugyanezen áron.

audiocentrum.hu kuponkód gedeon