augusztus 11, 2020 By Gedeon Audio Off

Gryphon Audio Magyarországon

A Gryphon Audio korábban is elérhető volt Magyarországon, de az utóbbi hetekben hazai képviseletet váltott a High-End gyártó. A továbbiakban a Streamaudio-nál lesz elérhető és tesztelhető minden készleten tartott termék és rajtuk keresztül lehet leszervezni a Gryphon ‘nagyobb’ példányait is. Tekintve, hogy az árazás nem mindenkit szeretne megcélozni érdemes előre egyeztetni az igényeket a StreamAudio csapatával.

A Gryphon Audio-t 1985-ben alapította Fleming E. Rasmussen és a mai napig híres Gryphon Head Amp kiemelkedő Japán sikerei ösztökélték arra, hogy megmutassa tudását, mint High-End audio gyártó. Az akkor még több vállalkozást is vezető Rasmussen felhagyott minden mással és kizárólag a Gryphon-ra koncentrált. A mérnöki csapat 4-5 főből áll, akik a teljes termékfelépítési konstrukciót és designt tervezik az alapítóval közösen.

A teljes kínálat a mai napig szigorú minőség ellenőrzés mellett a dániai főhadiszálláson készül, ahogy a szoftverek és hardverek, továbbá minden egyes eszköz és modul külön tanúsítványt kap a szigorú és precíz QC-t követően. A termékek ezután 48 órás bejáratási időt kapnak, majd ha minden tökéletesnek bizonyult, mehetnek is a rendelőhöz.

Minden termék kifejezetten túlméretezett szűrt tápellátást kap, mivel ha ez nem tökéletes, akkor a jel sem lehet jobb egy adott minőségnél. A Gryphon termékek nagy része tiszta A osztályt képviselnek és negatív visszacsatolást nem tartalmaznak. A szigorúan kontrollált tervezési és gyártási folyamatok végeredménye egy teljes mértékben kompromisszum mentes hang, amely a Gryphon Audio-t a csúcsgyártók egyikévé teszi.

A Gryphon Audio teljes láncot tervez és gyárt, tehát a kábelezéstől kezdve a hangsugárzókig mindent megtalálunk a cég kínálatában. Pár hete volt is szerencsém meghallgatni egy Gryphon és Audio Solutions szettet, amely élményét mindenkinek javasolnám személyes megtapasztalásra

Bővebb információkért – https://streamaudio.hu/gryphon-audio

Gyártó – https://gryphon-audio.dk