pro ject T2 Super Phono gedeonaudio lemezjatszo 5
május 20, 2024 By Gedeon Audio Off

Íme a Pro-Ject új és megfizethető audiofil T2 lemezjátszói

Az osztrák székhelyű Pro-Ject legújabb Pro-Ject T2 és Pro-Ject T2 Super Phono lemezjátszói megkapták a sokak által kedvelt T1 modellek formáját, de új szolgáltatásokkal bővültek. Utóbbiak beillesztésével a cég szerint új sztenderdet alkotnak saját árkategóriájukban.

pro ject T2 Super Phono gedeonaudio lemezjatszo 1

A két vadonatúj vinyl lemezjátszó szinte teljesen megegyező formatervet, belső áramkört és műszaki jellemzőket mutat. Az egyik nagy eltérés, hogy a Pro-Ject T2 Super Phono beépített előerősítőt is tartalmaz. A cég leírásából az derült ki, hogy mindkét T2 lejátszót kompetens kihívónak szánta a középkategóriás audiofil kínálatba, miközben erősen fókuszált a felhasználóbarát kivitelre és letisztult megjelenésre.

pro ject T2 Super Phono gedeonaudio lemezjatszo 2

Mindkét újonc szíjhajtással működik, amit az alvázba szereltek, a lelkük pedig egy precíziós vezérlésű AC motor. A Pro-Ject saját tervezésű alsó tányérját rozsdamentes acél csapágyazásba illesztette, ez hajtja a rezonanciamentes, üveg lemeztányért. Egy dedikált kapcsolóval könnyedén lehet sebességet is állítani 33 és 45 RPM között.

pro ject T2 Super Phono gedeonaudio lemezjatszo 3

A fejlesztők kilenchüvelykes hangkar alkalmazása mellett döntöttek, amit egyenes, alumínium csőből gyártott kivitel és egy alacsony súrlódású csapággyal szerelt gimbal egészít ki. Nem mellesleg anti-skating mechanika beillesztéséről is gondoskodtak, a megbízhatóbb működés és jobb hangélmény érdekében. A gyártó által felszerelt hangszedő Sumiko Rainier, melyet legtöbben élvezetes karaktere és vonzó ár/érték aránya miatt dicsérnek.

pro ject T2 Super Phono gedeonaudio lemezjatszo 4

A fa alváz egyértelműen fő meghatározója az esztétikának, belseje üreget vagy műanyagot nem tartalmaz, hogy a hangzást ne befolyásolja negatívan. Mindez vibrációelnyelő talpakon áll, egyébként a T2 és T2 Super Phono mellé is csomagolnak egy porvédő tetőt, hanglemez alátétet és a gyártó saját RCA kábelét. Az előerősítős modell alaplapjára is kiemelt figyelmet fordítottak, ami állítólag a szebb analóg hangzást segíti. Ha a felhasználó úgy dönt, ki tudja iktatni a phono modult, amennyiben inkább MC hangszedővel, vagy meglévő előerősítővel kívánja használni a lejátszót.

pro ject T2 Super Phono gedeonaudio lemezjatszo 5

Friss árakért és további termékleírásokhoz tekintsd meg a shopban fellelhető Pro-Ject T2, vagy Pro-Ject T2 Super Phono lemezjátszó aloldalát. Ha biztosra mennél és szeretnéd testközelből kipróbálni a bakelit hangzást, illetve a Pro-Ject termékeit, akkor jelentkezz be a stúdióba egy zenehallgatós demóra!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon