Keresés
Fyne Audio F500SP hangfal Gedeon Audio
december 10, 2021 By Gedeon Audio Off

Megérkezett a Fyne F500SP hangfal

A várva várt Fyne Audio F500SP hangfal megérkezett, összesen két pár formájában, ahogy ezt a fajta limitáltságot meg is szokhattuk már az elmúlt 2 évben. A Special Production változatok az F500 és F700 széria fúziójaként funkcionál, plusz minden egyes példányt a helyi, skóciai gyárban készítik, így 600 000 ft,-os ár alatt egészen egyedülálló terméket kapunk, több szempontból is!

Fyne Audio F500SP hangfal Gedeon Audio

Az F700 család teljes technológiáját és alkatrészkészletét megkapta az F500SP, ide értve a fém talpakat, hangszórókészletet, keresztváltó designt, földelési aljzatot és immáron már lakkozott dió furnér külsővel is kérhetjük. Az alsó bass-reflexes megoldás a szokványos BassTrax kúppal lett megoldva, tehát ugyanúgy 360 fokban elteríti a dobozból érkező hullámokat. Ennek hatása az F500SP esetén is azonos, mint a többinél, tehát mérethazudtolóan testes és kerek basszusokat ad, már járatási időszak alatt is.

Fyne Audio F500SP hangfal Gedeon Audio

Az alumínium felfüggesztés között a 150 mm-es IsoFlare, multi-fibre mély-közép hangszóró dolgozik, FyneFlute peremezéssel, aminek a közepén a 25 mm-es neodímium mágneses, magnézium magassugárzó látható. Maga a doboz alap méretek és forma szempontjából teljesen megegyezik a sima F500-zal, elvileg az anyaghasználat és merevítés viszont további tuningot kapott.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Fyne Audio F500SP hangfal Gedeon Audio

Egyelőre Norma IPA-70B + Wattson Emerson ANALOG mellett járatódik és az első érzetek nagyon pozitívak. Amit hiányolok évek távlatában az F500-nál, főként magas kiterjesztésben, azt itt erőteljesebben érzem, de még adok neki időd bőven és visszatérek egy teljes beszámolóval!