Keresés
szeptember 6, 2020 By Gedeon Audio Off

Quadral Ascent 20 LE hangfal teszt

A Quadral hangfalakkal mindenki találkozhatott már, minimum virtuális formában valamelyik fórumon, facebook csoportban. A német gyártó igényes hangfalai egészen belépő kategóriától már elérhetőek, amely egyik állványos példányát hajtottam az elmúlt napokban, a Quadral Ascent 20 LE-t!

Az Argentum széria fölé helyezhető Ascent picivel finomítottabb megoldásokat kapott, amely részben az alumínium magas sugárzóban és ívelt hangfaldobozban jelenik meg. A 2-utas kis ékszerdobozt még nem érte el a hype-al járó árnövekedés és ezzel egyidőben a spórolás érzete, így egy értékes, akár hosszútávú társat is találhatunk benne, ha ez az árfekvés szimpatikus nekünk. Ára jelenleg 155 000 ft, amely sokaknak a lélektani határ környéke. Ez az árfekvés az, ahol a legtöbb terméket hallottam az elmúlt 6-7 év során.

A legnagyobb gond ezzel a kategóriával az, hogy a vásárlók többségére céloznak a gyártók, ami a ‘bumm bumm’ Logitech jellegű hangzást akarja utolérni érzetben. Most ezt nem is taglalnám tovább, de szerintem nagyjából mindenki érti, hogy mire gondolok. Sok mély, éles magasak és ennyi elég is. A finomság, tér és részletek mennyisége nem annyira szempont, mint az hogy hangos és dögös legyen.

A Quadral Ascent 20 LE hangfal nem akar direkt tetszeni, nem az a célja, hogy lenyűgözzön valamilyen hatásos hanggal. A méretéből fakad, hogy 20 m2 alatti szobákba érdemes használni, mivel a mélyek ott nyújthatnak kellő löketet, de 30-40 m2 között sem kifejezetten gyenge, csak nem túlzó. A sweet spotban Kanging Ray jellegű analóg zenéken bőven izmos hangot ad, de persze 50 Hz alatt nem remegteti a levegőt úgy, mint egy álló doboz. Ízlés dolga természetesen, de az biztos, hogy a gyors és feszes hangja nagyszerű kiindulási pont lehet sokak számára, akik első jobb hangsugárzójukat keresik.

Az alumínium és titán-polipropilén anyaghasználat egyértelmű jelenlétet mutat a hangképben, közép és magas szekcióban pontos és világos hangot adva. A színpad teljes egésze fénnyel teli és jól érthető, főként világosnak nevezhető. Ebben az árfekvésben nincs rengeteg jó vétel, de ha nem a mélyekre hajtasz, akkor ezt a Quadral hangfalat érdemes meghallgatni.

Részletesebben a videóban:

Forgalmazó – https://streamaudio.hu/

Gyártó – https://www.quadral.com/en/