május 14, 2020 By Gedeon Audio Off

Új Fyne Audio hangfalak!

A Fyne Audio két új állványos sugárzót jelentett be, az F1-5 és F1-8-at, amely a flagship modellek kompaktabb változatai. A design maradt és az előlapi presence kontrollgomb egy egészen egyedi, de kompakt dobozzá teszi ezt a két hangfalat is.

Mindkét példánynál egy alumínium talpon áll a “kézzel készült” hangfaldoboz. Az alsó Bass-Trax mély diffúzór itt is megtalálható, tehát várhatóan ez sem lesz túl érzékeny az elhelyezésre. Az F1-5 egy 19 mm-es magnézium dóm magas sugárzót kapott, a 125 mm-es mély-közép hangszóróba ültetve, amely az úgynevezett FyneFlute gumiperemmel van körülölelve.

A nagyobbik F1-8 hangfal konstrukció szempontjából megegyezik, de egy 25 és 200 mm-es hangszórókészletet kapott. A termékek pedig a Fyne Audio angliai gyárában készülnek, kézzel és kiemelt odafigyeléssel.

Az előlapon található “Presence” tárcsával a 2500 és 5000 hz közti tartományt lehet állítani. Ha a szobánk akusztikája vagy más komponensek miatt a hangkép stílusa elcsúszik egy nem kívánt irányba, akkor ellensúlyozni lehet ezzel a tekerővel. Röviden és tömören az összkép élénkségét finomhangolhatjuk, amely szerintem egy egészen különleges luxus lehetőség, árfekvéstől függetlenül.

Árát és elérhetőségét még nem tudni, de bizonyosan lesz róla egy rövid hír, ha végre megérkezik!

Forgalmazó – https://audiocentrum.hu/

www.fyneaudio.com