Keresés
Mark Levinson 5101 streamer Gedeon
szeptember 28, 2020 By Gedeon Audio Off

Új Mark Levinson 5101 streamer és SACD lejátszó

Az ‘új’ Mark Levinson 5101 hálózatos SACD lejátszó tavaly év végén került bejelentésre, de mivel ízig vérig amerikai, kézzel készült termékekről van szó, így kellett kicsit várni, mire hozzánk is jutott belőle. Az új 5000-es sorozat forrása a sok tíz éves tapasztalatokat gyúrta egy kompromisszum mentes házba, ami három külön funkciót szolgál ki – streamer, SACD lejátszó, DAC.

Mark Levinson 5101 streamer Gedeon

Az 5101 a Mark Levinson PrecisionLink II DA konverziós fejlesztését kapta meg, ami a legújabb generációs ESS PRO Sabre 32-bit chip-et használja, teljes jitter mentesítéssel. A digitális bemeneteknél a szokásos koax, optikai és USB-A (24bit/192kHz) lehetőségek adottak, de a jelet digitálisan is kivihetjük, ha esetleg valamely másik Mark Levinson elektronika DAC részlegét szeretnénk használni. Az analóg RCA és XLR kimenetek mögött a saját fejlesztésű PurePath áramkör dolgozik a hű reprodukción. A lineáris tápellátás és a túlméretezett toroid transzformátor nem gyakran látott eleme a streamereknek, de itt ez is adott, hogy a lehető legszélesebb spektrumot és dinamika tartományt biztosítsa.

Mark Levinson 5101 streamer Gedeon

A hálózatos funkciók applikáción keresztül érhetőek el, mint például Tidal, Qobuz, Deezer, de NAS szerverről is etethető zenékkel. Az egyik bemutató videó alapján két külön app is van, egyik a streaming szolgáltatások aggregátora, míg a másik a beállítások kezelésére való, de ezt nem soká kiderítem személyesen.

Mark Levinson 5101 streamer Gedeon

A gyári fotókon sajnos nem látunk be az alsó szekcióba

Fotók alapján nem sok probléma lesz a kivitellel sem, hiszen a jellegzetes Mark Levinson vonaltervezés adott. 25 mm-es eloxált, homokfújt alumínium front panel, üveglap mögé rejtett kijelző és minden egyes gomb ugyancsak alumínium. Súlya 11.5 kg és az USA-ban készül minden egyes példány.

A széria integrált erősítője is érkezik ezzel együtt, szóval kéz a kézben jönnek is hozzám egy alapos tesztelésre!

Ár – 5500€

Forgalmazó – HázimoziStúdió

Részletesebben – MarkLevinson