matrix audio mini-i 3 streamer gedeon
szeptember 17, 2020 By Gedeon Audio Off

Új Matrix Audio Mini-i 3 és Mini-i 3 pro a láthatáron!

A Matrix Audio két új streamert dobott piacra, ami árfekvésben a jelenlegi “belépő” Element I alá lett helyezve. A Matrix Audio Mini-I 3 és Mini-I 3 pro 310 000 és 380 000 ft-os áron kerül a magyar piacra, ami többek számára is megnyithatja a minőségi streamelés lehetőségét.

matrix audio mini-i 3 streamer gedeon

A két új termék a korábbi mini-i 2-es széria továbbfejlesztett, 2020-as fejlesztése egy korszerűbb kivitelben. A Mini-I 3 egy igényes alumínium tokozást kapott, 3,3′-os 24 bites LCD kijelzővel a front oldalon. Funkciók tekintetében a szokásos dolgok mind helyet kaptak, mint például Tidal, AirPlay2 és Roon támogatás. A Spotify hiányát helyettesítendő a Bluetooth 5.0 LDAC / aptX HD kapcsolat és az ezzel járó 24bit/48kHz – 24bit/96kHz támogatás.

Fontos kiegészítés: Saját applikációja nincs, Roon endpointként használható, tehát azon keresztül érhető el a Tidal. Spotify Connect tervben van és a későbbiekben kerül integrálásra szoftverfrissítés útján.

matrix audio mini-i 3 streamer gedeon

Single ended és balanced fejhallgató kimenet formájában használható a dedikált erősítő részleg, ami szerintem legalább annyira célozza a klasszikus hifi rendszereket, mint a fejhallgató és IEM felhasználókat. Bemeneteknél az USB-C mindenképpen újszerű, de a klasszikus optikai és koax változatlanul adott. Kimeneteknél analóg RCA és XLR viheti a jelet az erősítőnk felé. A DA konverziót egy Sabre ES9038Q2M chip végzi mindkét modell esetében.

matrix audio mini-i 3 streamer gedeon

A Mini-i 3 pro a sima verzióval szemben teljes körű MQA támogatást kínál, duál sávos WiFi kapcsolatot és Crystek CCHD femto órajel generátort használ, ami a magasabb árfekvésben szokványos csak. A sima Mini-i 3 csak LAN aljzaton keresztül használható

Gyári infók alapján nagyon ígéretesnek tűnik és ha csak enyhén közelíti meg a Matrix Element I hangját, akkor sok fog gazdára találni.

Forgalmazó – StreamAudio.hu

Részletesebben – Matrix Audio