Pro-Ject T2 lemezjátszó Gedeon Audio
szeptember 6, 2023 By Gedeon Audio Off

Vezeték nélküli lemezjátszó?

Az osztrák Pro-Ject cég legfrissebb vinyl lemezjátszója, a T2 W új hangkarral érkezik, de nem ez a fő különlegessége, hanem hogy Wi-Fi streaming technológiát kapott.

Pro-Ject T2 lemezjátszó Gedeon Audio

A Pro-Ject T2 W nagyobb és vaskosabb, de alapvetően a T-Line széria stílusjegyeivel rendelkező lemezjátszó. Ez a cég első analóg forrás készüléke, melyben Wi-Fi található. A szolgáltatás használatával a gyártó szerint akadálytalanul lehet közvetíteni a lejátszott anyagot sokféle hálózatképes hangrendszer számára. Utóbbi lehet streamer, hálózati funkciókat tartalmazó házimozi erősítő, vagy akár streaming-képes hangfal.

Pro-Ject T2 lemezjátszó Gedeon Audio

Az eszköz a legfrissebb Wi-Fi technológiát tartalmazza, amely minden aktuális WLAN szabványt magába foglal. A felhasználó választhat egy sztenderd tömörített formátum (maximális kompatibilitás) vagy pedig 48 kHz/24 bit jelfolyam közül, utóbbi olyan eszközökkel is fogadható, mint például a cég Stream Box S2 Ultra lejátszója. Ráadásul multiroom rendszerben is megosztható a lemezjátszó jele. A Wi-Fi beállítását kényelmes módon, BLE alapon lehet elvégezni a cég saját fejlesztésű Pro-Ject Control alkalmazásán keresztül.

Pro-Ject T2 lemezjátszó Gedeon Audio

Új phono előerősítő található az eszközben, ami két modulos, osztott passzív MM kivitel. Utóbbi magasabb minőséget képvisel annak érdekében, hogy a Wi-Fi megosztás minél jobb hangzással történjen. A csomag része egy Sumiko Rainier MM hangszedő is. A szíjhajtás és motor is ugyanaz, amit a T1-ben alkalmaztak, viszont a belső alvázat egy 0,001 mm-es főcsapágyra illesztették, edzett acél tengellyel és sárgaréz persellyel. Egyébként elektronikus sebességkapcsolás is lehetséges 33 vagy 45 RPM között.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

A CNC technológiával formált lábazat méretét kiterjesztették, hogy jobb stabilitást nyújtson. Magasfényű fekete, selyemfényű fehér vagy dió kiadás közül lehet választani. A lemezjátszó váza műanyagot és üreges részeket nem tartalmaz, a hangzásra káros rezgések hatékony megelőzése érdekében. Az üveg forgótányéron is nehezítettek (1,7 kg), hogy ne továbbítson rezonanciákat. Újdonság még a rugós alapú anti-skating rendszer is.

Pro-Ject T2 lemezjátszó Gedeon Audio

Az Európában fejlesztett és gyártott Pro-Ject T2 W már rendelhető, e sorok írásakor 380 000 Ft-ba kerül. Több termék is megtalálható a shopban, illetve a stúdióban, ha megismerkednél a cég kínálatával, jelentkezz be egy demóra!