április 21, 2020 By Gedeon Audio Off

Yamaha NS-3000 bejelentés

A Yamaha flagship fejlesztése az NS-5000 sugárzó, amely a cirka 6 000 000 ft-os cédulájával nem biztos, hogy minden magyar lakás tartozéka. Ha ebből már nem jutott neked, akkor az NS-3000 formájában érkezik a megváltás, amely egy jóval büdzsé barátabb változata lesz a híres konstrukciónak.

A Yamaha NS-3000 egy kisebb és olcsóbb lehetőség lesz, azoknak, akik azt a karaktert keresik, de nem szándékoznak annyit költeni. A konstrukció néhol egyezik, mint például a 30 mm-es “Zylon” dóm magasnál, de kapott egy új 160 mm-es mély-középsugárzót, ugyanazon anyagból készítve. A hangkép így egységesebb lesz, szépen egymásba simul a váltási frekvenciánál a két hangszóró.

A belbecs sem lett elnagyolva. A magas sugárzó egy új fejlesztésű kamrában dolgozik, “Resonance Suppression” -nek hívja a Yamaha, amely szerepe a nem kívánatos rezonanciák kiiktatása, megelőzése.

Egy ugyancsak új akusztikai elnyelő metódust alkalmaztak a dobozon belül, amely hatékonyabban működik a klasszikus szivacsos megoldásoknál, de kevesebb helyet foglal. A sugárzók dedikált állványt is kapnak majd, 6 mm-es fém tálcákkal, 35 mm-es fa/fém lábazattal. A design része szerintem hibátlan, reméljük a hangja se lesz kevésbé szép! Árát még nem tudni, feltételezem ez se lesz olcsóbb, mint 1 000 000 ft, de reménykedjünk.