Keresés
április 21, 2020 By Gedeon Audio Off

Hania Rani – F Major

Hania Rani zongoristáról már beszéltem korábban, talán a legutolsó zeneajánló videóban. Akkor az Esja című lemezét ajánlottam, amelytől a legújabb munkája, az F Major EP sem áll távol.

Az Esja egy gyors, pörgősnek tűnő anyag, amely hangulatában a teljes ellentettjét mutatja. Melankolikus, bánatos és elmélkedő atmoszférát varázsol az egész albumon keresztül. Az F Major átlag zenehallgatói szemszögből szorosan követi azt, amit ott abbahagyott az előadó. Erőteljesen megragadja az ember érzéseit és mélyen elhúzza a kedvünket abba a világba, amit Hania Rani alkotott. Egy gyönyörű kisfilm is készült hozzá, ahol a test, természet és zene tökéletes fúzióját láthatjuk:

Az EP második száma picit más irányba ment el, mondhatni kivezetett az első szám szomorúságából. Olyan, mintha egy megnyugvást adnának a lágy vokálok, amelyek ping-pongozva pattognak szét a térben. A zongora már reménytelibb, ad okot arra, hogy picit pozitívabbak legyünk. Összességében egy légiesebb, könnyedebb hangzásba torkollik Hania új anyaga.