Keresés
Denon DRA-900H erősítő Gedeon Audio
szeptember 28, 2023 By Gedeon Audio Off

8K támogatással jön az új Denon sztereó erősítő

A Denon bejelentette DRA-900H nevű, hálózatképes sztereó erősítőjét. Különlegessége, hogy 8K videó megjelenítésre is alkalmas, miközben egyéb vezeték nélküli és vezetékes funkciókat ugyancsak kínál.

Denon DRA-900H erősítő Gedeon Audio

A japán hifi gyártónak nem titkolt célja, hogy betöltsön egy hézagot a korszerűségre törekvő házimozi és a klasszikus hifi nézetek között. A DRA-900 kicsit olyan, mint a DRA-800H, amit még 2019-ben mutattak be és 4K támogatást kínált. Az újonc esetében jobban fókuszáltak az erőre, miközben a magasabb felbontású vizuális tartalmakra szintén előkészítették.

Denon DRA-900H erősítő Gedeon Audio

Nevezhető 2.2 csatornás rádióerősítőnek is, ami azt jelenti, hogy a 145 W teljesítményt (per csatorna) bármikor ki lehet egészíteni egy, vagy akár két aktív mélyládával. A készülék hat HDMI bemenetet tartalmaz, egy kimenet társaságában, amely a 8K mellett eARC kompatibilis. Emellett CD, vinyl lemezjátszó vagy akár USB adathordozó csatlakoztatása sem okoz számára kihívást. A rádióerősítő funkció igazolására meg kell említeni, hogy DAB+/FM tunerrel vértezték fel, bár itthon a DAB+ egyelőre nem kihasználható.

Denon DRA-900H erősítő Gedeon Audio

A készülék HEOS hálózati rendszert tartalmaz, ami több szolgáltatást foglal magába, többek között magas felbontású zene helyi hálózaton (például NAS-ról) történő lejátszását, TIDAL és Spotify, illetve Apple AirPlay 2 támogatást, természetesen telefon alapú vezérelhetőséggel. Vezeték nélküli oldalon Bluetooth és WiFi gazdagítja a Denon DRA-900H eszköztárát. Másfelől többszobás (multiroom) rendszer részévé tehető, összekapcsolva bármely más HEOS kompatibilis készülékkel.

Denon DRA-900H erősítő Gedeon Audio

Már rendelhető és Október végére várhatóak az első példányok. Az ára e sorok írásakor 360 000 forint körül alakul. Ha még új számodra a hálózatképes sztereó erősítő témakör és érdekelne egy telefonról vezérelhető hifi rendszer, akkor jelentkezz be egy meghallgatásra és a Stúdióban számos opció közül választhatsz!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon