Arcam A25 erősítő Gedeon Audio
október 4, 2023 By gedeon Off

Új Arcam Radia széria

Friss és ropogós a hír, hogy az Arcam teljesen megújult elektronika szériával lépett színre Londonban, Arcam Radia néven!

Arcam A25 erősítő Gedeon Audio

 

Összesen 5 új termékről van szó, ami 3 erősítőt, 1 streamert és 1 CD lejátszót takar. Arcam A5, Arcam A15 és Arcam A25 néven futnak az integrált, 2 csatornás erősítők, amiből a legnagyobbik A25 G osztályos, míg a két kisebbik AB osztályos. Kétirányú Bluetooth 5.2 aptX kapcsolatot kapott mindegyik, illetve ESS alapú DAC-ot (9018 és 9280) és phono előerősítőt. Egészen szokatlan, hogy már USB-C  csatlakozó is található a nagyobb Arcam A25 erősítő hátulján, amin keresztül DSD támogatást is kapunk.

Arcam A25 erősítő hátlap Gedeon Audio

A két forrás – Arcam ST5 streamer és CD5 CD lejátszó. Az Arcam ST5 streamer a szokásos funkciókat mind tudja, mint Roon, Spotify Connect, Tidal Connect, Google Chromecast, AirPlay 2, Qobuz és Amazon Music. Digitális és analóg kimenetek is adottak, így akár külső DAC-hoz is köthető igény esetén. ESS ES9018 DAC chippel dolgozik, ahogy a két kisebbik A5 és A15 erősítő is.

Arcam ST5 streamer Gedeon Audio

Az Arcam CD5 lejátszó ugyanazon ESS ES9018 DAC-ot kapta és ugyancsak van lehetőségünk futóműként használni külső DAC esetén. Standard CD lejátszáson kívül USB-A-n keresztül is képes pendrive-ról vagy egyéb tárolóról lejátszani flac, wav, mp3, aac és wma file-okat.

Arcam CD5 lejátszó Gedeon Audio

 

A design teljes mértékben új, nem az Arcamhoz képest, hanem a piacot tekintve is. A teljes alumínium kialakítás (front, felső és hátsó panel) fekete és narancssárgás árnyalatokkal játszadozik. A csatlakozók egy takarás mögött találhatóak, tehát a felső panel túllóg pár centimétert a hátlaphoz képest. Felső panelen érdekes textúra látható az első termékfotók alapján.

Arcam A25 erősítő Gedeon Audio

Az első Arcam Radia termékek napokban érkeznek hozzám és mindent félredobva bontom, videózom és mutatom is mindegyiket! Árak és specifikációk.