Bowers & Wilkins 606 S3 hangfal Gedeon Audio
október 11, 2023 By Gedeon Audio Off

Bowers & Wilkins 600 S3 dobozok jönnek!

Sokan kérték, így elérkezett az ideje, hogy B&W hangfalakkal bővüljön a Gedeon Audio Shop kínálat! Épp most érkeztek meg a 606 S3 és 607 S3 állványos hangfalak, a széria legnépszerűbb tagjai – és már javában járatódnak a stúdióban. Videó is lesz róluk, de előtte következzen néhány érdekesség a megújult S3 szériáról!

Bowers & Wilkins 607 S3 hangfal Gedeon Audio

Az angol székhelyű B&W bizonyára nem szorul bemutatásra keménymagos hifi kedvelők számára, hiszen több, mint fél évszázada készítenek prémium hangsugárzókat. Zászlóshajó modelljeiket több neves hangstúdió alkalmazza főmonitor célra, de a kisebb szériák is töretlenül magas nemzetközi népszerűségnek örvendenek. A 600 S3 sorozat álló (603 S3), állványos (606 S3 és annak kisebb testvére, 607 S3) és center (HTM6 S3) hangfalakat tartalmaz, így sztereó és házimozi hangrendszer építéshez egyaránt bevethető. Színek tekintetében fekete, fehér vagy tölgy kiadás közül lehet választani. De milyen újításokat eszközöltek az előző, S2 kiadásokhoz képest?

Bowers & Wilkins 606 S3 hangfal Gedeon AudioA Bowers & Wilkins 600-as széria több évtizedes múltra tekint vissza. Ez a gyártó legkeresettebb „induló” kategóriája, mely immár a 8. generációnál tart. Talán legjelentősebb módosítás az elődökhöz viszonyítva, hogy a magassugárzó dóm anyagát alumíniumról titánra változtatták. A gyártó közleménye alapján nagyobb felbontást és természetességet sikerült vele megvalósítani a korábbi dómsugárzóhoz képest. Emellett olyan karakterre törekedtek, ami jobban passzol a manapság népszerű streaming szolgáltatók tartalmaihoz. Egyébként a magassugárzó mögött lévő, akusztikai csillapítást szolgáló tölcsért is hosszabbra cserélték, valamint a dóm védőrácsán variáltak, hogy kevésbé gátolja a hanghullámokat.

Bowers & Wilkins 606 S3 hangfal Gedeon AudioA mély/közép hangszórók membránanyagához hivatalosan nem nyúltak, viszont a 606 S3 és 607 S3 dobozának aljába csavarmenet került, hogy rögzíthetők legyenek az opcionálisan megvásárolható FS-600 S3 állvány tetejére. Másik említést érdemlő részlet, hogy átalakították a hangfalkábel aljzatot is. Korábban egyetlen műanyag idomot alkalmaztak, ami a reflexnyílást és csatlakozó terminált is tartalmazta. Az új kiadásokon elkülönítették a reflexcsövet és az aljzatokat, utóbbiak elrendezése pedig nem függőleges, hanem vízszintes. A csatlakozók minősége is jobb, ami segíti a tisztább jelutat.

Bowers & Wilkins 607 S3 hangfal Gedeon Audio

A B&W 600 S3 széria tagjai már kaphatók és mire e sorokat olvasod, teljes gőzzel tesztelem a 606 S 3/607 S3 hangfalakat! Hamarosan videó is lesz róluk a YouTube-csatornán, de ha nem akarod megvárni, foglalj időpontot egy demóra, a stúdióban számos további márka kipróbálható, akár A/B összehasonlítással!


Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon