Musical Fidelity A1 sztereó erősítő Gedeon Audio
október 13, 2023 By Gedeon Audio Off

Visszatér a legendás Musical Fidelity A1 erősítő

A Pro-Ject vezetőjeként is tevékeny Heinz Lichtenegger egy ideje a Musical Fidelity nevet is szárnyai alá vette. Köztudott, hogy kedveli a „hőskori” hifi berendezéseket, aminek most sok vájtfülű veterán örülhet. Ugyanis újra gyártani kezdték a legendás Musical Fidelity A1-et, mely először 1984-ben debütált és korának egyik meghatározó kompakt A osztályú integrált erősítője volt.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő Gedeon Audio

Az idei müncheni HIGH END kiállításon bemutatkozó, újjáélesztett A1 megszólalásig hasonlít az 1980-as években gyártott elődjére, viszont teljesítményét a korábbi 20-ról 25 wattra növelték. Érdekesség, hogy létezett egy 2008-as kiadású A1 is, mely előlapi kijelzőt és hátsó USB bemenetet tartalmazott. A 2023-as kiadás mellőzi e módosított részleteket, ráadásul megőrizte a lemezjátszósoknak előnyös MM/MC phono modult is.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő Gedeon AudioMiért csak 25 W/csatorna? Ennek fő oka az A osztályú működés, a kimeneti áramkörök mindig bekapcsolt állapotúak, nem kapcsolnak ki és be, ahogy egy A/B osztályú erősítő esetében. E működés mellékhatása a nagyobb hőkibocsátás, amit az A1 esetében hűtőborda szerepet betöltő tető ellensúlyoz. A cég közleménye alapján igyekeztek megtartani az eredeti áramkör kivitelét, de több alkatrészt is jobb minőségűre cseréltek, a hangerőszabályzó pedig az ALPS RK szériájából származik. További újdonság, hogy infravörös távvezérlőt is mellékelnek hozzá.

Musical Fidelity A1 sztereó erősítő Gedeon AudioAz A osztályú erősítőket sokan kedvelik tiszta és közvetlen hangzásuknak köszönhetően. A stúdióban különböző A, AB és D osztályú erősítők egyaránt kipróbálhatók. Ha az analóg, zenei hangzást keresed, akkor jelentkezz be egy demóra!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon