Keresés
Cabasse Pearl Pelegrina Gedeon Audio
október 1, 2021 By Gedeon Audio Off

A Cabasse bemutatja a Pearl Pelegrina családját

A francia vállalat 70. évfordulóját az új Pearl aktív hangfallal ünnepli, mely első ránézésre egy szoba- és pénztárcabarát La Sphere-nek tűnik.

A Cabasse Pearl Pelegrina nevét arról az 1913-ban felfedezett 55 karátos gyöngyről kapta, melyet az „Egyedülálló” névvel ihlettek. „Az új modell az Applause-díjas Pearl Akoya-val, a Pearl Subbal és az eredeti Pearlel együtt alkotja a piacon megtalálható legszélesebb high-end aktív hangfalcsaládot” – büszkélkedik a gyártó.

Cabasse Pearl Pelegrina Gedeon Audio

A mindössze 70 párban készült hangfalat Brittany-ban, Észak-Franciaországban tervezték és gyártották. Magassága majdnem eléri a 130 cm-t, talpa és különleges gömb teste pedig 48 cm átmérőjű. A hangfal természetesen a híres Cabasse TCA háromutas (magas, közép, mélyközép) koaxiális hangszórót tartalmazza, hasonlóan a La Sphere és Baltic V rendszerekhez. Ezt tovább fokozza a szabadalmaztatott, 1850 W RMS teljesítményű, 30 cm átmérőjű HELD mélynyomó, valamint a hangfalanként összesen 3700 W RMS teljesítményre képes négy különálló erősítő is. Ezzel a Pearl Pelegrina az első négyutas koaxiális hangszóró a Cabasse kínálatában.

Annak érdekében, hogy a hangfal minden szobában a maximumot nyújtsa, a hangfalba épített bemérő mikrofon a CRCS automata szobakorrekciós rendszert használja.

A gyártó kivételes hangképet, tisztaságot és dinamikát ígér, melyet az impresszív 10-27.000 Hz frekvenciatartománnyal igyekszik megvalósítani, mindezt 134 dB-en, ami egy repülőgép felszállásának zajszintjével egyezik meg.

Cabasse Pearl Pelegrina Gedeon Audio

A csatlakozókat a hangfal talpába rejtették, melyek egy Ethernet, Wi-fi, Bluetooth és USB portot jelentenek. Ezek mellett optikai, analóg RCA és XLR bemenetet is találhatunk a hangfalakon. A beépített DAC egészen 768 kHz/32 bitig képes konvertálni a digitális jeleket. A hangfalat, ahogy a többi Pearl modellt is a Cabasse StreamCONTROL alkalmazással vezérelhetjük, mely multiroom rendszer kezelésére is képes.

Cabasse Pearl Pelegrina Gedeon Audio

A Pearl Pelegrina egyik különlegessége az egy egyedi vágású tükörfényes fém szalag, mely a gömböt öleli körbe. Másik szemet gyönyörködtető elem maga a hangfalállvány, mely a Lissajous görbéket ábrázolja, mely a híres fizikusról kapta a nevét. Ez a grafikai elem a cég logójában is megtalálható a kezdetek óta. A gyártó élettartam garanciát vállal a hangfalakra, melyeket egyedi számozású plakettekkel látnak el. A csomagban egy Bluetooth távirányítót, valamint egy Cabasse logóval ellátott huzatot is találhatunk.

Cabasse Pearl Pelegrina Gedeon Audio

A limitált szériás, fényes fekete vagy fehér színben kapható hangfalakért 25.000 €-t kér a gyártó, és a napokban kerül a boltokba a gyártó hazájában, Franciaországban.

Bővebben – Cabasse.com

GedeonAudio Muzix kuponkódÍró – Nemes Gábor