Keresés
június 25, 2024 By Gedeon Audio Off

A Denon és Devon Turnbull összeállt és megújították a DL-103R hangszedőt

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

A DENON és az OJAS high end hifi márka alapítójaként tevékeny Devon Turnbull közös projektet indított, hogy készítsenek egy újraértelmezett kiadást a japán óriáscég, DL-103R mozgótekercses hangszedőjéből. Az új, limitált mennyiségben készülő DL-103o átlátszó házat kapott, ami rálátást enged belső alkatrészeire.

Denon DL-103o hangszedő Gedeon Audio

A Denon MC (mozgótekercses) hangszedőinek alappillére az alacsony tömegű kivitel, mely a tűszár könnyedebb mozgását segíti, ezáltal az apróbb részleteket hatékonyabban képesek továbbítani. Az eredeti, 1962-ben debütáló DL-103 hangszedőt a professzionális rádióvilágban alkalmazták, de meghatározó eleme maradt a hangtechnika világának – ma kapható változata a DL-103R.

Denon DL-103o hangszedő Gedeon Audio

A DL-103o hangszedő is mozgótekercses, mely a mozgómágneses (MM) kialakításokhoz képest szélesebb dinamikatartományt és feszesebb tranzienseket képes megjeleníteni. Kúpos hegyet kapott, ami könnyen beállítható és jobban fut a hanglemez barázdáiban, miközben torzítása alacsonyabb, mélysége, illetve tisztasága pedig nagyobb. Tekercseléséhez 6N tisztaságú rézszálakat alkalmaztak.

Denon DL-103o hangszedő Gedeon Audio

Devon Turnbull, az OJAS alapítója így nyilatkozott: „Számomra ez az izgalmas lehetőség, hogy dolgozhattam a DL-103R-rel, esélyt adott, hogy informáljam az embereket, arról, ahogyan a dolgok funkcionálnak és miért működnek olyan jól”. Valószínűleg ezzel az áttetsző házra is utalt, mely láthatóvá teszi a jelátvitelben szerepet játszó belső alkatrészeket.

Ha te is egy különleges hangszedővel felszerelt lemezjátszóra pályázol, akkor javaslom, hogy nézz szét a Shopban, illetve, ha még nem tetted, iratkozz fel YouTube csatornámra, ahol mindig friss tesztekkel jelentkezem!

gedeonaudio youtube követés