Keresés
Fyne Audio Vintage SuperTrax Vintage Twelve Gedeon Audio hangfal
június 27, 2024 By Gedeon Audio Off

Új Fyne Audio termékek a láthatáron!

audiocentrum.hu kuponkód gedeonA müncheni HIGH END kiállításon izgalmas Fyne Audio újdonságokról rántották le a leplet. Közéjük tartozik a SuperTrax szuper magassugárzó és a hozzá tervezett SuperTrax SC1 kábel. Nem mellesleg bővülni fog a hagyománytisztelő megjelenésű Vintage Classic hangsugárzócsalád is – jön a Vintage Classic Gold SP!

Fyne Audio Vintage SuperTrax Vintage Twelve Gedeon Audio hangfal

Szuper magassugárzó 360 fokos szórással

Az Egyesült Királyságban tevékeny Fyne Audio csapat hivatalosan is bejelentette a SuperTrax magassugárzót. Érdekessége, hogy a hagyományos, szűk sávban szóró kivitelektől eltérő módon, 360 fokban sugározza a magashangokat. A cég közleménye alapján főleg a Vintage és Vintage Classic széria hangfalainak kiegészítésére szolgál, főleg az aranyozott fémalkatrészekkel ellátott dió változat. Készül belőle magasfényű fekete és selyemfényű ezüst kiadás is, amennyiben a Fyne Audio F700 sorozatú hangfalaihoz szeretnék illeszteni, de más gyártók dobozaival is lehet párosítani.

Fyne Audio SuperTrax magassugárzó Gedeon Audio

Dedikált kábel a SuperTrax magassugárzóhoz

Ezzel egyidejűleg bejelentették a SuperTrax SC1 kábelt is, ahogy a neve is sugallja, ez a kiegészítő az említett szuper magassugárzóhoz készült. A Dr. Paul Mills által tervezett kábel szalagos OFC rézvezetőt tartalmaz az örvényáram (eddy current) csökkentése érdekében, ami állítólag jobb ultramagas hangtisztaságot és tranziens karaktert eredményez. Az optimális belső elrendezést LPDE szigetelőanyaggal oldották meg, melyre kivételen alacsony kapacitása és kedvező vibrációcsökkentő hatása miatt esett a választás. A kábelnek része egy földelőszál is, mely a potenciális rádiófrekvenciás zavarok csökkentését szolgálja.

Fyne Audio SC1 kábel Gedeon Audio

Új Fyne Audio Vintage hangfalak – Classic Gold SP széria

A müncheni kiállításon előzetesen bemutatták a cég hagyománytisztelő hangfalas termékvonalának legújabb képviselőit is. A mögöttes koncepció lényege: a legszebben szóló hangsugárzót megépíteni olyan stílusú dobozban, ami a Hi-Fi hőskorát idézi. A formaterv Dr. Paul Mills munkáját dicséri, kéznyoma mindegyik modellen fellelhető. Az új Gold SP (Special Production) széria azért készült, hogy betöltse a letisztultabb Classic és erősebben high end koncepciójú Vintage szériák közti hézagot. Főbb jellemzői közé tartozik a rétegelt nyírfalemez alapú doboz, IsoFlare hangszórók tovább fejlesztett neodímium mágnessel és a 360 fokos BassTrax port, ami pontosabb basszust eredményez. A Gold SP széria várhatóan 2024 őszén kerül forgalomba, lesz 8, 10 és 15” méretű, IsoFlare hangszóróval szerelt változat is. Nem mellesleg a keresztváltót kriogázas kezelésnek vetették alá (Deep Cryogenically Treated – DCT) és a belső kábelezést, csatlakozókat ugyancsak jobbra cserélték.

Fyne Audio Vintage SuperTrax Vintage Twelve Gedeon Audio hangfal

Ami pedig a várható árakat illeti:

  • SuperTrax (dió kiadás): 4 000 EUR/pár
  • SuperTrax (magasfényű fekete kiadás): 3 500 EUR/pár
  • SC1 kábel: 400 EUR/pár
  • Vintage Classic Gold SP szériás hangfalak: ősszel derül ki, a Classic és Vintage közti árakra lehet számítani.

Ha kíváncsi vagy a Fyne Audio hangsugárzókra, akkor foglalj időpontot és a Studioban több népszerű modellt is kipróbálhatsz!

gedeonaudio youtube követés