Keresés
Pro-Ject Speaker Box 3 E hangfal gedeonaudio
június 20, 2024 By Gedeon Audio Off

Új mini hangfalak a Pro-Ject kínálatában

Speaker Box 3 néven jelentette be új hangsugárzó szériáját az osztrák székhelyű Pro-Ject, melytől korábban is láttunk kompakt megoldásokat, de egyik sem volt ennyire apró. Egyelőre két hangsugárzóról rántották le a leplet, melyek fizikailag ugyanakkorák, de hangzásban és árban eltérők.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

A Pro-Ject Audio Systems termékkínálatából valószínűleg legtöbben a vinyl lemezjátszókat és phono előerősítőket ismerik, de nem kevésbé népszerűek a cég ultrakompakt hifi eszközei. Utóbbiak között nemcsak készülékek, hanem hangfalak is találhatók. Így ideje volt a bővítésnek, ami pedig külön jó hír a hifi iránt érdeklődő újoncoknak, hogy a szóban forgó Speaker Box 3 hangsugárzók viszonylag kedvező árcédulákkal kerülnek forgalomba.

Pro-Ject Speaker Box 3 E hangfal gedeonaudio

Ahogy fentebb szó volt róla, két modellt tartalmaz a Speaker Box 3 család (Speaker Box 3 E, Speaker Box 3 E Carbon). Mindkettő 7,5 cm-es mély/középsugárzót, 2 cm-es selyemdómos magassugárzót és hátsó reflexnyílást kapott, MDF házzal. Ami fő eltérés, hogy a Carbon kiadás szénszálas mély/középsugárzót alkalmaz, ami a standard kiadás esetében üvegszál membrános. Ráadásként a komolyabb modellbe precízebb hangolású reflextölcsért építettek.

Pro-Ject Speaker Box 3 E hangfal gedeonaudio

A hangfalak mérete mindössze 10,6 cm széles, 16 cm magas és 15,2 cm mély. Frekvencia-átvitelük a kisebb/nagyobb modell esetében 89, illetve 83 Hz-től indul, ami sugallja, hogy inkább kis szobákba, vagy mélyládával kiegészített hangrendszerbe (akár házimozi szett részeként) ideálisak. A gyártó közleménye alapján minimum 10 wattos erősítőt érdemes alkalmazni, saját kínálatából a Pro-Ject Stereo Box DS3 vagy Pro-Ject MaiA S3 készülékeket javasolja.

Pro-Ject Maia S3 BT erősítő teszt Gedeon Audio

A dobozok hátulján rögzítési pontokat látsz, melyek falra történő felszerelést tesznek lehetővé (az ehhez szükséges tartókonzol külön megvásárolható). A hangfalak fekete, fehér és dió kiadásban kaphatók, utóbbi minimális felár ellenében.  Az árak e sorok írásakor:

Pro-Ject Speaker Box 3 E (magasfényű fekete vagy fehér, dió): 79 990 Ft/pár, 89 990 Ft/pár

Pro-Ject Speaker Box 3 E Carbon (selyemfényű fekete vagy fehér, dió): 114 990/pár, 134 990 Ft/pár

Pro-Ject Speaker Box 3 hangfal gedeonaudio

Ha szívesen néznél további tartalmakat hifi témában, akkor javaslom, hogy iratkozz fel a YouTube-csatornára, vagy a Studioba történő előzetes bejelentkezést követően, számos Pro-Ject terméket ki tudsz próbálni!

gedeonaudio youtube követés