Keresés
Gedeon Audio Jaehyung Chu Vivia CD-lejatszo
június 18, 2024 By Gedeon Audio Off

A Vivia formát bont: vinyl-lejátszónak néz ki és CD-t eszik

Jaehyung Chu dél-koreai tervező álmodta meg a Vivia CD-lejátszó koncepcióját, melynek inspirációja a vinyl (vagy ahogy sokan nevezik, bakelit) lemezjátszó. Lemeztányér és hangkar kinézetű elem is került az eszközre, de valójában CD-t olvas.

Gedeon Audio Jaehyung Chu Vivia CD-lejatszo

A Vivia hangkarja kívülről befelé mozog lejátszás közben, folyamatosan igazodva az éppen hallgatott zeneszámhoz. Ha számot ugrasz egy gomb megnyomásával, ami a “lemeztányértól” jobbra található, a hangkar tovább mozdul befelé, ha pedig visszalépsz, a kar is visszaugrik. Mellékesen: ez kicsit felkavarhatja a CD-hívőket, akik tudják, hogy az említett formátum olvasása igazából középről kifelé történik. Egyelőre még nincs róla egyértelmű infó, hogy a hangkar szélre kihelyezése esetén megállítható-e a lejátszás – elég menő lenne, ha igen.

Gedeon Audio Jaehyung Chu Vivia CD-lejatszo

Az eddig közzétett képeken analóg és optikai (toslink) kimenetet tartalmazott a hátlap, utóbbi lehetőséget nyújt külső DAC felé történő jeltovábbításra. A hangkar talpánál egy tárcsa teszi lehetővé a hangerő beállítását (beépített hangszórót is tartalmaz az eszköz). Az előlapon lévő LED-ek azt sejtetik, hogy beépített akkumulátorról is képes üzemelni. Viszont nem biztos, hogy érdemes konkrét műszaki részletek után kutatni, mert Jaehyung Chu közleménye alapján a Vivia még csak koncepció. Nem megvásárolható addig, míg a tervező együttműködő gyártóra nem talál. Egyelőre csak az elegáns formatervben lehet gyönyörködni, mely egyébként bezsebelt egy Red Dot Design díjat is

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Ha további információkra vagy kíváncsi, csekkold a chujaehyung nevű Instagram fiókot, ha pedig egyébként is keresel egy jó minőségű CD-lejátszót, akkor a shopban biztosan találsz! A kipróbálható darabokkal kapcsolatban keress bizalommal, a stúdióban történő tesztelés kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges!

Gedeon Audio Jaehyung Chu Vivia CD-lejatszo

viablue absorber rezgéscsillapító alátét teszt gedeonaudio.hu