Keresés
Dynaudio Special Forty hangfal Gedeon Audio
június 16, 2024 By Gedeon Audio Off

Megérkezett a Dynaudio Special Forty hangfal

A Dynaudio Emit hangfalak beszámolója után érkezik is két komolyabb példány, a Dynaudio Special Forty és a korábban említett Dynaudio Contour 20i hangfal. Az árak sejtetnek valamit, de nem feltétlenül azt, amire sokan gondolnának, de arra még picit várni kell, míg elkészülök a teljes beszámolóval.

A Dynaudio Special Forty hangfal, a dán gyártó 40 évnyi tudását, fejlesztését és legjobbnak bizonyult megoldásait kombinálta egy állványos dobozba úgy, hogy ne kelljen bankot rabolni az ára miatt. Így született meg az úgynevezett Special Forty, amely közvetlen a Contour 20i után hallgatva is megdöbbentően helytállt, sőt, felvette a versenyt a nála jóval drágábbal. Viszont ne szaladjunk ennyire előre, nézzük az alapokat.

Dynaudio Special Forty hangfal Gedeon Audio

A Dynaudio Special Forty hangfal a saját fejlesztésű Magnézium Szilikát Polimer (MSP) anyagot használja a mély-közepeknél, 170 mm-es méretben. Az anyag merevsége, csillapítása és stabilitása kivételessé teszi hangszóróként használva, plusz a gyártó elmondása szerint sok évtized alatt sem változik a struktúrája, így a hangminőség is „örökre” szól. Egy anyagból készített, amely egyensúlyozott bordákat kapott a porsapka körül. Ez az úgynevezett AirFlow Basket-ben ül, amely drasztikusan megváltoztatta a hangszóró mozgását, csökkentve a belső visszaverődéseket úgy, hogy a légmozgás növekedett. Az egyedi felfüggesztésnek és konstrukciónak köszönhetően jóval precízebb szeparációra képes az adott tartományon belül.

Dynaudio Special Forty hangfal Gedeon Audio

Az új 28 mm-es Esotar Forty magas hangszóró egy új szintre emelte a Dynaudio karaktert. Speciálisan kezelt, puha dóm anyaghasználat, hybrid mágneses rendszer, továbbfejlesztett hátsó kamra, fejlesztett csillapítás és optimalizált légáramlás.

Dynaudio Special Forty hangfal Gedeon Audio

A doboz hátsó reflexes, single-wire terminálos, amelybe tövig befér a VIABLUE SC-4 T8 hangfalkábel (ez ritka, muszáj voltam megosztani az örömöm!). Enyhén hátrafele ívelő design és a front függőleges élek ékszer jellegű letörést kaptak. Magasfényű kivitel, ami alatt a híres Ebony Wave furnér látható. Ezen már büszkén olvasható, hogy „Made in Denmark”, amire csak pozitívat tudok eddig mondani.

Dynaudio Special Forty hangfal Gedeon AudioA Dynaudio Special Forty hangfal beszámolója már bőszen készül, ugyanis az első bekötésből egy komolyabb ismerkedés fakadt, több erősítővel és komponenssel. Az biztos, hogy maradandó példányról van szó és alig várom, hogy megoszthassam a tapasztalataim!


Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon