Keresés
április 22, 2020 By Gedeon Audio Off

Audio Technica M50x Fejhallgató Teszt

Az Audio-Technica M50 fejhallgatója sok-sok éve legendás státuszát éli. Minden fórumon istenítik, az összes producer ezt ajánlja és az összes fejhallgató toplistán ott van, ha „olcsóbb” fejhallgatót keresel. Ennek ellenére nekem mégsem olyan makulátlan a kapcsolatom vele.

A gyártói specifikációkról tudjuk, hogy általában nem sokat ér. Minden termék a „legkényelmesebb” és 5 ft-tól kezdve már „természetes” hangot kapunk, egészen milliókig menve. A marketing szöveg általában szóról szóra ugyanaz, minden árfekvésű terméknél. De komolyan, próbáld ki, hogy rákeresel egy 30 000 ft-os bluetooth hangszóró gyári leírására, majd hasonlítsd össze egy 2-3 000 000 ft-os hangsugárzóval. Nem sok különbséget látsz majd. Az M50x is nagyjából ennek az áldozata, kivéve, hogy több millió felhasználó esküszik rá, imádják, szeretik és állítja mindenki, hogy ennél jobbat nem kapni.

Az én személyes, otthoni felhasználás melletti tapasztalataim sem annyira támasztják alá, hogy miért is ennyire menő ez a fejhallgató, de persze azért nem is olyan rossz, mint ahogy ez így leírva vagy kimondva hangzik. Hogy mit is gondolok a fejhallgatóról pontosan, azt a videóból megtudod: