audioquest hdmi 48 kábel
október 14, 2020 By Gedeon Audio Off

Új Audioquest HDMI 48 Gb/s kábelek – 4K/8K/10K

Az Audioquest bejelentette az új 48 Gb/s HDMI kábelszériát, ami a legújabb szabványoknak és igényeknek felel meg. A korábbi HDMI 2.0 szabványról a teljes AV és gaming iparág átállt, vagy szép lassan átáll a HDMI 2.1 által nyújtott előnyökre, ami a legújabb 4K, 8K megjelenítőknél és X-Box, Playstation 5 konzoloknál elengedhetetlen lesz.

audioquest hdmi 48 kábel

Mi az a HDMI 2.1?

A továbbfejlesztett Audioquest 48 HDMI kábelek teljes körűen támogatják a 8K/120p, 10K/120p felbontást, gyors videó forrás átkapcsolást, eARC szabványt, változtatható frissítési sebességet és a dinamikus HDR-t. Gamer szituációknál 4K felbontás esetén a 120 Hz-es frissítés szignifikáns előrelépést jelent a természetesebb mozgásért és élményért. Az eARC képes minden Dolby Atmos, DTS:X, 24 bit/192 kHz-es jelet visszaküldeni az eszközünkbe, amely már a csúcskategóriás többcsatornás hangprojektoroknál is alkalmazható majd, sőt, jóformán kötelező, ha ki szeretnénk használni a benne rejlő potenciát.

audioquest hdmi 48 kábel

A HDMI 2.1 szabvány minden korszerű házimozi erősítőben, sztereó erősítőben (pl. Arcam SA30), hangprojektorban és 2020-as játékkonzolban alapértelmezett funkcionalitás. Ennek ellenére az Audioquest az elsők egyike, aki ezt az új technológiát képes kihasználni a 48 Gb/s segességet garantáló HDMI családjával.

audioquest hdmi 48 kábel

Az tömör, irányjelölt vezetőket a szérián feljebb haladva ezüsttel ötvözik, ami a zajszinten és jeltisztaságon tovább javít. Minden Audioquest kábel “hosszan húzott” OFC vezetőket használ, ami a konvencionális réz szálakkal szemben egy irányú halpikkely jellegű felületet ölt. Ennek megfelelően minden egyes OFC vezetőnek specifikus iránya van, amely a zajt már konstrukció szinten is csökkenti, szűri.

audioquest 48 dragon hdmi kábel

Az új Audioquest 48 HDMI kábelekről a hivatalos AQ partnereknél tudhatsz meg többet és a teljes széria már ebben a hónapban elérhető lesz.

Audioquest Magyarország – https://audioquest.hu/

audiocentrum.hu kuponkód gedeon