április 10, 2020 By Gedeon Audio Off

Az új Monitor Audio Bronze hangfalcsalád

A Monitor Audio Bronze sorozata talán az egyik legnépszerűbb volt az utóbbi években, legalábbis a belépő kategóriában. A Black Friday és Karácsony környéki időszakban akciós volt a Bronze 2 és 6, ami persze rengeteg tulajdonost generált, ez jóformán egy jelenséggé vált a Gedeon Audio facebook csoportan is. A sok éves sikert követően pedig “kifutó” státuszba rakhatjuk ezeket a darabok, mert beharangozták a legújabb Bronze családot!

A hivatalos bejelentés szerint 2020 tavaszán fog megjelenni a legújabb Monitor Audio Bronze sorozat, amely egy teljeskörű, de megújult családként fog megjelenni a gyártó termékpalettáján. A széria két állványos, két álló, egy center, egy Atmos, egy surround és egy mélysugárzóból áll majd, tehát korszerűsítették a lehetőségeket a Dolby Atmos kialakítással. Az új hangsugárzók egy jóval letisztultabb design-t kaptak, ami nekem személy szerint sokkal jobban illene a környezetembe, de ez nyilván ízlés kérdése.

A magassugárzó egy új waveguide-ot kapott, amely egy pontosabb sugárzást biztosít, a jól megszokott C-CAM konstrukció mellett. A mély-közép meghajtók nagyobb tekercseket kaptak és a membrán szerkezete pontosabb reprodukciók ígér. A hivatalos magyar árlistát már volt szerencsém látni és szerencsére nem lesz sokkal több, mint a régi Bronze sorozat. Ha erre is kapunk majd szép akciókat évente egyszer-kétszer, akkor biztos vagyok benne, hogy sikeres debütálása lesz nálunk az év végére.

Bővebben: https://www.monitoraudio.com/en/product-ranges/bronze-6g/