Keresés
július 21, 2020 By Gedeon Audio 0

Az új Rega io erősítő

A Rega nem csak a lemezjátszóiról, de integrált sztereó erősítőiről is híres. Szinte az összes modell hatalmas sikerekre tett szert, kezdve a híres Brio szériával. Árazás szempontjából viszont nem az abszolút belépő kategóriát célozták ezzel a termékkel sem, hiszem nagyjából 280 000 ft körül kapható. Jó hírünk van azok számára, akik egy fokkal kevesebbet szeretnének költeni, de a Rega hangzást keresik.

A Rega io – nevében a Brio lefelezve – integrált sztereó erősítő nagyjából 160 000 ft körül lesz majd elérhető Magyarországon, amely méretében egészen hasonló kompaktságot mutat. A front panelen a szokásos bemenetválasztó gomb, potméter, fejhallgató aljzat és egy ON/OFF gomb. Az alap designt kicsit letisztították, aminek személy szerint örülök. Egyszerű, minimalista vonalvezetés minden oldalon.

A hátoldalon egy Phono MM és két vonalszintű RCA aljzat található, mellettük banándugókat is fogadó hangfalcsatlakozó terminál. A tápkábel ugyancsak cserélhető, nincs beépítve szerencsére, szóval a fejlődés lehetősége adott.

A class A/B felépítés áramkörei a szokásos Rega DNS-t sugallják és méretének ellenére egy toroid trafó is helyet kapott a hátsó részen. Kimenő teljesítménye 2 x 30 watt (8 ohm), amely állványos sugárzókhoz bőségesen elég lesz, de majd a teszteléseket követően ezt pontosítom.

Az ország első Rega io erősítője hamarosan hozzám is eljut, szóval nem kell már sokat várni és egy teljeskörű teszt érkezik róla. Reményeim szerint lefedi a 200 000 ft alatti árfekvés minőségbéli elvárásait, pont úgy, ahogy a Brio a 250 – 300 000 ft közöttit.

 

Forgalmazó – https://www.allegroaudio.hu/

Gyártó – http://www.rega.co.uk/io-amplifier.html