augusztus 31, 2020 By Gedeon Audio Off

BadBadNotGood – III

A BADBADNOTGOOD egy kanadai fúziós jazz együttes, amit a basszusgitár Chestes Hanser, billentyűs Matthew Tavares és dobos Alexander Sowinski alapított 2010-ben. A torontói fiatalokból álló csapat később bővült Leland Whitty szaxofonossal.

A zenekar főként jazz irányzatot képvisel, de új hullámos elképzelésekkel. Sokszor hip-hop alapokra építkeznek, amik kibontakoznak a számok végére egy komplex és kísérleti anyaggá. Számtalan kollaborációjuk volt az említett stílusok sztárjaival, mint például Tyler, The Creator, Danile Caesar, Kendrick Lamar és Ghostface Killah. Viszont az ajánlásom nem ezt a vonalat képviseli, hanem az instrumentális alternatív jazzt, ahol mentesítve vagyunk mindennemű vokáltól.

A “III” névre keresztelt album az együttes első teljes és saját anyaga, amely 2014-ben került kiadásra. Ez egyenes út volt számukra egy európai, kanadai és amerikai turné felé, amely korábbi sikereiket megkoronázta. Érdemes az egész albumot végighallgatni, de a Can’t Leave the Night és Cs60 a két kötelező alkotásuk, ami tesztelésekre is zseniális. A BADBADNOTGOOD szép példája egy klasszikus műfaj újítására, amely a szigorú szabályokat lazítja és friss, új érzetet nyújt. Jó szórakozást!