mission lx connect hangfal gedeon audio
október 11, 2021 By Gedeon Audio Off

Érkezik a Mission LX Connect wireless rendszer

A Mission bemutatta az LX Connect vezeték nélküli hifi rendszerét, ami kapott egy 60 wattos D osztályú elektronikát, egy 12 dB/oktáv Linkwitz-Riley DSP keresztváltót, ami digitálisan összehangolja a 2-utas, 13 cm-es DiaDrive mélyközép és a 2,5 cm-es mikroszálas magassugárzókat, valamint jár hozzá egy vezeték nélküli hub, amely 32-bit/384kHz felbontásig tud zenei anyagokat továbbítani feléjük.

mission lx connect hangfal gedeon audio

A sajtóanyagból kiderül, hogy „a hangfalak az LX-2 MKII passzív hangfalakhoz hasonlóan a Mission védjegyének számító Mission Inverted Geometry (IDG) elrendezést használják, vagyis a mélyközép sugárzó a magas felett helyezkedik el. A hub 5.2 és 5.8 GHz közötti frekvencián továbbítja a jeleket, melyet automatikusan választ ki az interferencia elkerülése érdekében.

mission lx connect hangfal gedeon audio

A hub önálló forrásként nem funkcionál, csak egyfajta elosztó egységként, ami kezeli a befutó jeleket és ellátja a vezeték nélküli továbbítást a sugárzók felé. Digitális koax, TOSLINK, USB, HDMI ARC, analóg RCA és vezeték nélküli Bluetooth aptX áll rendelkezésünkre, és akár egy aktív subot is köthetünk rá a pre-out kimeneteken keresztül.

GedeonAudio Muzix kuponkód

mission lx connect hangfal gedeon audio

Az LX Connect megkapta a Roon Tested címkét is, mely azt jelenti, hogy az eszköz jól működik együtt PC, Mac vagy RPi csatlakozásakor. Ez természetesen nem egyenlő a Roon Ready jelöléssel, amit csak a hálózati lejátszók kaphatnak meg.

mission lx connect hangfal gedeon audio

 

Plusz kényelem, hogy az LX Connect egy DAC és fejhallgató erősítő is egyben. A DAC egy ESS Sabre ES9018K2M DAC chipet használ, ami az S/PDIF bemeteken 192 kHz, USB bemeneten pedig 384 kHz/DSD256 felontásig tud kezelni zenéket. A fejhallgató erősítőt az Audiolab tervezte, 6,4 mm-es csatlakozója az előlapon található.

A szett 999 angol font áron kerül piacra.

Író – Nemes Gábor