Mofi Fender lemezjátszó Gedeon Audio
október 8, 2021 By Gedeon Audio Off

Fender és Mobile Fidelity összefogás egy ikonikus lemezjátszóért

A Fender, akit legtöbben gitárjai után ismerünk, összefogott a Mobile Fidelity Electronics-al, hogy kiadjanak egy limitált szériás lemezjátszót. Ez az együttműködés szülte meg a Fender első lemezjátszóját, mely a Fender x MoFi PrecisionDesk névre hallgat. A mindössze 1000 példányban készült magas minőségű eszköz kinézetével a zenei történelem századainak állít emléket.

Mofi Fender lemezjátszó Gedeon Audio

A formáját Yuriy Shishkov, a Fender Custom Shop (FCS) főépítőmestere tervezte, ugyanazt a mocsári kőrist használva, mint a híres Fender Precision Bass gitár esetében. A faanyagot ugyanabban a három színű ikonikus designban készítik, mint a gitárok esetében.

Mofi Fender lemezjátszó Gedeon Audio

A lejátszó alkatrészeit a MoFi tervezte és gyártotta. A deck a díjnyertes UltraDeck technológiáját felhasználva szerelték össze, a tesztelést és összeállítást a MoFi Ann Arborban található gyárában végezték. A MoFi szerint a lemezjátszó plug and play, ahogy kivesszük a dobozból, az előszerelt MoFi MasterTecker hangszedőnek köszönhetően kapásból használható is. Minden egyes példány egyedileg számozott és plakettezett, és egész biztosan gyűjtői darab lesz mindből.

Mofi Fender lemezjátszó Gedeon Audio

John Schaffer, a MoFi elnöke szerint „nagy öröm volt a Fender csapattal együtt dolgozni, és nem is lehetnénk büszkébbek az eredményünkre. A lejátszó elkészítése öröm volt az első pillanattól kezdve. Ahogy kész voltunk az első prototípussal, tudtuk, hogy maradandót alkotunk, hiszen a kollégák megálltak megcsodálni a lejátszót.

Mofi Fender lemezjátszó Gedeon Audio

A Fenderhez köthető lemezjátszó története amúgy nem új keletű, egészen a negyvenes évek elejéig nyúlik vissza. Leo Fender akkoriban a Fender szervízt üzemeltette Fullertonban, Kaliforniában. Fő tevékenysége az audioberendezések – rádiók, tévék, hifi komponensek – javítása volt. Úgy tartják, hogy Fender két társával, Doc Kauffmannal és Clifton Abbottal saját lemezjátszót tervezett és szabadalmaztatott. Fender végül 1945-ben eladta a jogokat 5.000 dollárért, amit tőkeként használt a K&F Manufacturing Corporation finanszírozásához. A cég rövid ideig acél gitárokat, erősítőt és lemezjátszót gyártott, mielőtt Fenderhez került volna az egész vállalat. Ezek után Fender 1946-ban megalapította a Fender Electric Instruments-et. Most, 75 évvel később, ismét Fender feliratot láthatunk egy lemezjátszón.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Mofi Fender lemezjátszó Gedeon Audio

A Fender x MoFi PrecisionDeck 3.495 dolláért fog  boltok polcaira kerülni.