Fezz Audio Evolution Silver Luna Prestige csöves erősítő Gedeon Audio
december 6, 2022 By Gedeon Audio Off

Fezz Audio EVOLUTION csöves erősítők és fincsiségek

A Fezz Audio gyártóról már bizonyára sokan hallottak, akik jártasak a csöves erősítők világában, viszont az egészen klasszikus megjelenésük miatt szűkült a réteg, hogy kinek tetszik vagy sem. A lengyel gyártó okosat lépett és megbízott egy designer csapatot, hogy álmodják újra a teljes kínálatot és ezzel a komplett arculatukat, ide értve még a logót és egyéb apró finomságokat is. Így született meg a Fezz Audio EVOLUTION széria (termékeknél csak EVO jelzés látható), ami magába foglal 9 csöves erősítőt, 1 előerősítőt, 1 fejhallgató erősítőt és 3 phono előerősítőt.

Fezz Audio Evolution csöves erősítők Gedeon Audio

Az eddigi Legacy név alatt futó modellek kifutnak és már nem is gyártják, csak az új EVO családot. A frissülésnek a célja a vásárlói visszajelzés volt, ami szerint a termékek hangja kiváló, de kell egy könnyebben illeszthető design, ami bármely stílusú nappaliban jól érezheti magát. A 7 választható szín és minimalista megjelenés teli találat, ráadásul olyan szintű siker volt nemzetközileg, hogy a most év végén debütált lengyel és francia hifi show-t követően már hónapos várólista alakult ki jóformán mindegyik új modellre.

Fezz Audio EVO Titania csöves erősítő Gedeon Audio

A Fezz Audio egy lengyel fejlesztő csapat és gyártó az észak-keleti régióból. Az épületükön a Fezz mellett a Toroidy név is látható, akik ugyancsak ők és ez utóbbi minden felhasználó számára érték, ugyanis saját maguk készítik még a toroid trafókat is, ott helyben, egyesével, kézzel. A trafóikat számtalan más gyártó termékében láthattuk már, szóval ha ismerős a név, akkor ezért. Ebből adódik, hogy az összes terméküket maguk fejlesztik és csinálják, nem pedig OEM gyártatott modellekről van szó. Az otthoni Lybra 300B csöves erősítőmnél (itthon megy a barátkozás, még nem váltottam 🙂 ) még egy “biléta” is található a terméken, amin az összeszerelő és tesztelő neve külön olvasható a szériaszámmal egyetemben.

Fezz Audio Toroidy gyár Gedeon Audio

Kínálatukban megtalálhatóak a csöves erősítők (integrált és végfok egyaránt), tranzisztoros Torus erősítők, phono előfokok, kábelek, rezgéscsillapítók és egyéb apróságok.

Fezz Audio Torus 5060 erősítő Gedeon

Minden csöves erősítő modulárisan bővíthető igény esetén a rendelésnél, tehát ha csak egy integrált erősítőt szeretnél, akkor a legolcsóbb, ha semmi extrát sem kérsz bele, de ha bluetooth 5.0 kapcsolatot, csővédő rácsot, pre-in és pre-out aljzatokat szeretnél, akkor ezek mind adottak. Ezek közül csak a rács kérhető utólag, minden egyebet a gyárban készítenek el személyre szabottan. Extra opció még a prémium csőkészlet, amit ugyancsak ott helyben válogatnak párban és illesztenek az erősítőhöz.

Fezz Audio EVO Lybra 300B csöves erősítő Gedeon Audio

Már kaptam is egy adag árut tőlük és haza is hoztam magamnak a Fezz Audio EVO Lybra 300B csöves erősítőt(zöld színben :P). Nos, majd elsírtam magam az első percek alatt úgy szól, szóval várhatóan lesz egy vérengző verseny a Norma IPA-140 és e-között majd, de ezzel még várni kell kicsit. Érkezett Silver Luna Prestige, Torus 5040 és 5060, mindegyik phono előerősítő és pár kiegészítő is, mint például kábelek, alátétek. Ezek beszámolóján hamarosan elkezdek dolgozni és időközben befut majd a Fezz teljes kínálata, hogy mindegyikről alaposan mesélhessek. A Fezz termékek a következő hetekben már hallgathatóak lesznek, amint megkapták a kellő járatást.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon