Fezz EVO PRESTIGE gedeonaudio kiemelt
április 26, 2024 By Gedeon Audio Off

Fezz Audio hifi újdonságok analóg hívőknek!

Ezúttal a jó hang “csőstül jön”! Két vákuumcsöves phono előerősítőt és egy teljesen szimmetrikus kapcsolatra is alkalmas előerősítőt mutatott be, a lengyel Fezz Audio. EVO Gaia PRESTIGE, EVO Gratia PRESTIGE és EVO Sagita PRESTIGE néven már a shopban is megtalálhatók. De mit érdemes róluk tudni?

Fezz EVO PRESTIGE gedeonaudio

Akik régebb óta követik a gyártó munkásságát, valószínűleg tisztában vannak vele, hogy lengyel barátaink nagy figyelmet szentelnek az analóg hangzásnak, melynek egyik meghatározó tényezője az elektroncsöves kivitel. Az EVO széria, korábbi modellek újraértelmezett, csövekkel kiegészített kiadásait foglalja magába. A szóban forgó három újdonság „titkos” receptjének az is része, hogy saját fejlesztésű, illetve gyártású toroid transzformátort tartalmaznak. Lengyelországban, kézzel összeszerelt, igényes ház jellemzi mindegyik készüléket, természetesen a cégtől megszokott, gazdag színválasztékkal (összesen hét opció közül lehet választani).

Fezz EVO PRESTIGE gedeonaudio szinek

A Fezz Audio Gaia PRESTIGE, Burson Audio Supreme Sound V5i műveleti erősítőt kapott, melynek különlegessége, hogy integrált és diszkrét áramkört egyaránt tartalmaz, ilyen értelemben hibrid felépítésű. A készülék oldalán lévő kapcsolók is elárulják, hogy MM vagy MC hangszedővel egyaránt képes működni, ehhez csupán megfelelő állásba kell kattintani kapcsolóját. Második kezelőszerve 6 dB mértékű jelszint kiemelést tesz lehetővé, amennyiben erre merül fel igény. A viszonylag helytakarékos eszközre egy-egy pár aranyozott RCA kimenet és bemenet került. További különlegesség (ez mindhárom készülék esetében fennáll), hogy a hangkarakter ízlés szerinti módosításához, csőkészlete viszonylag gyorsan és könnyen cserélhető.

Fezz EVO Gaia PRESTIGE phono gedeonaudio

A Fezz Audio EVO Gratia PRESTIGE hasonlóan Gaia nevű kistesójához, szintén 12AU7 (vagy ECC82) csöveket tartalmaz, de szolgáltatásai között szerepel még ki-bekapcsolható szubszonikus szűrő, sztereó-monó kapcsoló, továbbá MM/MC hangszedők szerint elkülönített RCA bemenet. Nagyobb, nehezebb háza, illetve a papíradatok közt szereplő, 2 dB értékkel magasabb áthallás is jobb hangminőséget sejtet.

Fezz EVO Gratia phono gedeonaudio

A Fezz Audio EVO Sagita Line PRESTIGE mérföldkő a Fezz történetében, mivel ez az első XLR bemenetet és kimenetet egyaránt tartalmazó, szimmetrikus áramkörre épített elektroncsöves előerősítőjük. Nem mellékesen négy RCA bemenetet kapott, melyeket kiegészít egy ötödik, közvetlen jeltovábbítást biztosító aljzat is (ami kikerüli a hangerőszabályzót). Tervezése során a közvetlen és vibráló hangkaraktert, valamint az apró részletek felfedését helyezték előtérbe.

Fezz EVO Sagita PRESTIGE black eloerosito gedeonaudio

Előzetes bejelentkezést követően a Fezz Audio termékeit ki tudod próbálni a stúdióban, további termékadatokért a shopba is érdemes bepillantani.Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon