kef ls50 meta hangfal gedeon
szeptember 22, 2020 By Gedeon Audio Off

Frissül a KEF LS50 család – LS50 Meta és LS50 Wireless II

Pár hete volt szó a metamaterialról, ami kiemelkedően hatékony csillapítást ígér, de apró helyen. Jöttek is a tippek, hogy vajon melyik hangfalcsalád kapja majd meg ezt az új technológiát, de úgy tűnik pont az, amire talán nem sokan számítottak.

Az első MAT (Metamaterial Absorption Technology) integráció a logikusan elnevezett KEF LS50 Meta Uni-Q hangszórója mögé lett elhelyezve, ami a beharangozó cikkben ígért 99%-os hatékonysággal elnyeli a hátrafelé lökött hullámokat. Ezen kívül a meghajtó továbblép a 12. generációba, ami egy új csillapítást, membrán konstrukciót és felfüggesztést jelent. A bass-reflex rugalmas anyaghasználata a középtartomány színezetlenségét növeli a hangfaldoboz további erősítése mellett.

kef ls50 meta hangfal gedeon

A KEF LS50 Meta négy matt színben lesz elérhető – karbon fekete, titán szürke, fehér és ‘Royal Blue Special Edition’. Árazása €1199, tehát itthon gondolom a duplája forintban 🙂

kef ls50 meta hangfal gedeon

A másik újdonság az LS50 Wireless II, ami a Meta koncepciót teljes mértékben megkapta a DSP keresztváltón túl. Egy új 280 wattos Class D elektronika hajtja a mély-közepet és egy új 100 wattos Class A/B a magas sugárzót. A hátlapon találhatóak az analóg, koax, optikai és HDMI ARC csatlakozók, ami további rugalmasságot adhat, bár az USB aljzatot elvesztettük.

kef ls50 meta hangfal gedeon

A korszerűség megkövetelte, hogy már teljes körű MQA dekódolást és lejátszást is biztosítson az új LS50 Wireless, de a korábbi generációból tanulva nem biztos, hogy WiFi és ethernet kapcsolaton keresztül ugyanazon opciókat kapjuk. Egyéb streaming lehetőségeknél minden logikus adott – Bluetooth, AirPlay 2, Roon, Spotify Connect és Google Chromecast. A KEF Connect applikáción keresztül Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon HD és internetrádió is elérhető lesz.

kef ls-50 wireless ii meta gedeon hangfal

A KEF LS50 Wireless II négy színben lesz elérhető – karbon fekete, titán szürke, fehér és ‘Crimson Red Special Edition’. Árazása €2499, tehát itthon gondolom… na jó, még egyszer nem sütöm el a poént.

A hozzá gyártott állványok pedig €450 körül lesznek majd.

Részletesebben – https://uk.kef.com/pages/metamaterial

audiocentrum.hu kuponkód gedeon