Bowers & Wilkins 603 s3 hangfal gedeon audio
december 11, 2023 By Gedeon Audio Off

Megérkezett a Bowers & Wilkins 603 S3 hangfal

A két állványos Bowers & Wilkins 606 S3 és 607 S3 hangfalak után tudtam, hogy muszáj leszek egy állót is hozni a szobába. Mivel a széria elég feszes, de még a nagyobbik 700 S3 család is, így nem féltem, hogy sok lesz a 25 m2-es demó szobába a basszusok ereje. Általában óvatos vagyok az ekkora dobozokkal, de a gyártó kötött és gyors hanghordozása kvázi tökéletesnek bizonyult ide.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Bowers & Wilkins 603 s3 hangfal gedeon audio

A Bowers & Wilkins 603 S3 hangfal már 3 utas, ahogy a hangszórók anyaghasználatából és így színéből is egyértelművé tette a gyártó. 1 x 25 mm-es titán dóm magas, 1 x 150 mm-es Continuum FST mély-közép hangszóró és 2 x 165 mm-es papír mély hangszóró dolgozik a hangkép egészén.

Bowers & Wilkins 603 s3 hangfal gedeon audio

Hátsó Flowport bass-reflex csöves a konstrukció és megkapta az új bi-wire / bi-amp kompatibilis csatlakozó terminált is. Talpazata egy külön csomagolt, külön felszerelendő extra alátámasztás és csillapító elem, szóval nem kötelező felrakni, ha valakinek nem tetszik. Így viszont valamilyen egyéb megoldást kell használni elcsatolásra, mint például a VIABLUE alátétek.

Bowers & Wilkins 603 s3 hangfal gedeon audio

Kivitelre (a talptól eltekintve) gyönyörű és kifejezetten jól áll neki ez a világos tölgy szín. Hangszórók illesztése, front panel és hátsó tölgy szín találkozása mind szép és igényes hatást kelt.

Bowers & Wilkins 603 s3 hangfal gedeon audio

Egyetlen kritikám, ami ugyancsak erősen szubjektív, az a talp. Egyrészt túl szélesnek érzem a doboz alapméreteihez képest, másrészt a bútorfólia sem hozza azt a hatást, amit a doboz többi pontja.

Bowers & Wilkins 603 s3 hangfal gedeon audio

Elsőként a Fezz EVO Silver Luna Prestige csöves erősítővel hallgattam és ezzel is járatom még. Az állványos 606 S3 karakterét hozza (nem meglepő…), viszont a 3 utas konstrukció és dupla mély hangszórók miatt jóval rétegeltebb a hangkép, főként az alsó szegmens. Mélyebbre megy, azonos feszes és gyors stílusban, plusz ezek ereje is értelemszerűen jóval kifejezőbb és határozottabb. A hangkép még így sem mély erős vagy túl öblös, marad a szuper tiszta, élére állított és részletező karakter. A 603 S3 hangfal arányai tökéletesek ebbe a szobába, hiszen még elektronikus anyagokon sem túlzó a basszusok adagolása, amivel küzdök sok gyártónál. Félreértés ne essék, ormótlanul mély erős zenéknél remeg minden a szobában és lakásban, de mindvégig a kontroll a fő szempont. Részletesebbe hamarosan!

A hangfalnak még kell kis járatás, de pár napon belül már hallgatható előre egyeztetett időpontban.